Brrr

Det blir bara kallare å kallare på mornarna (?)
Idag tryckte jag på Colin täckbyxor och täckjacka med vantar å hela baletten, han frös definitivt inte!
Han är väl bara för go, han vägrade cykla hemifrån utan sin reflexväst så den kom han med på ljusa dagen utanpå sin jacka...vill han ha den så varför inte - man kan aldrig vara för säker nuförtiden ändå.
Tyckte lite synd om honom när han kom till dagis bara...han trodde han skulle till skogen idag och jag trodde faktiskt också det, när Kevin gick där brukade de vara i skogen på Tisdagar men nu är det tydligen Onsdagar så han fick fint vänta tills imorgon =(

Kevin har skoljoggen idag, iförd långkalsoner och mjukisar, tjocktröja och vinterjacka samt mössa å vantar gav han sig iväg med sin tiokrona till skolan...de skulle tydligen springa i skogen!?
Vi brukade aldrig springa i skogen, vi brukade visserligen springa mot sommarhalvåret och då var det skärgådern som gällde om jag inte minns helt fel.
Han kommer förmodligen ha med sig en kompis hem idag, då blir det väl Wii för hela slanten men jag tror jag skall "tvinga" med dem ut i järnvägsparken idag igen - blir så fint väder på eftermiddagarna (äntligen!)
Han läser förässten väldigt bra nu - nästan lite för bra!
Igår när vi tittade på datorn en stund, ett onlinespel var det
Konversationen:

Kevin - MÄÄÄÄ vem döper sin gubbe till k*k?
jag - *asg* shhhh va säger du?
Kevin - men det står ju k*k!!
Jag - Nej det står det inte och så får du inte säga!
Kevin - Nehej ok men om det inte står k*k...vad står det da?

Kommer inte ihåg vad det stod men det var något nära besläktat om man säger så...fick mig ett gott skratt iallafall även om det är fel att skratta i den sitsen så kunde jag inte låta bli men nu vet Kevin att k*k inte är något "bra" ord =)



Nu står diskmaskinen och skriker i köket - ja den skriker!...köp aldrig diskmaskin på rusta!
Måste väl röja undan lite här innan Kevin kommer hem med kompisen, det är inte så stökigt och de bryr sig förvisso inte men ändå...känns lite trevligare för en annan och dessutom skadar det aldrig med lite städning.
Sen skall jag hämta Colin och bege mig till banken - de ringde i Fredags och ville ha mig på möte för att byta till högräntekonto så varför inte...kan ju inte förlora ngt på det.
Efter banken som jag hoppas går fort tänkte jag faktiskt ta med mig lilleman till öppna en sväng, blir så sällan man är där nu när han är på dagis.
Efter det är det dags att hämta de stora huliganerna så jag har dagens schema utstakat iallafall.

Om man ändå hadde lite stake

ÅÅh jag vill ha körkort men jag vill ändå inte ha lappskrället.
Tänk vad mycket lättare det hadde varit för oss om jag hadde det, kunde köpa hus i bjb eller vad som helst...trött på att vänta på det perfekta huset mitt i stan, det verkar inte fungera =/
Hur mycket jag än gnäller på mitt lack of driverslicense så kommer jag aldrig att få något - bara att inse...tänk om jag kunde trolla!
Kanske är nu man ska börja gnälla efter katten som orsakade allt för 24 år sedan eller ja...egentligen kan jag ju men det känns inte bra och då skiter jag lika gärna i det.

Förbannad katt + farträdsla = inget körkort!
Inget körkort = inget hus på "landet"
Inget hus på "landet" = inget hus överhuvudtaget verkar det som.

And history repeats itself

Ja då var det cykelvecka igen da *gah* Varje gång Isak jobbar natten när barnen är hemma är det cykeln som gäller hela dagarna.
Imorse hadde jag för dårligt med luft så vi fick gå istället vilket resulterade i att Kevin kom för sent till lektion men men, man kan inte förutse ett platt cykeldäck!
Colin vägrade äta sina smörgåsar hemma så han fick ta dem i handen på den nypumpade cykeln - de slutade hos ankorna iallafall =/
Trodde verkligen inte han skulle kinka med frukosten då han var uppe vid 3 inatt och ville  ha  frukost men då var det marsch i säng.
Rena cirkusen här om nätterna - Kevin går i sömnen och både jag och Colin pratar i sömnen...ett under att isak lyckas sova dom nätter han är hemma =p

Sitter och äter äggröra och knaperstekt bacon till frulle, gott men gud vad jag är trött på ägg!!!! Det går väl an med baconet men utan så kräks jag nästan.
Nu tänkte jag gå ut och ta ett bloss vilket jag förövrigt skall sluta med - för TREDJE gången men denna gången skall det vara för evigt =)
Får väl se när det inträffar, förhoppningsvis snart!

Jiiiises

Ta er bara igenom introt som jag tycker är fruktansvärt...skit helt enkelt men resten av låten är gudomlig!!!!
Han sjunger om sin döende syster kan tilläggas.


Ljusparty

Idag har jag varit på ljusparty i degerfors, kände mig ganska vilsen bland alla lukter och tillbehör men jag lyckades knåta ihop en beställning tillslut med lite hjälp =)
Faktiskt första gången jag varit på något hemma party eller  vad det heter, har blivit bjuden på lingon å blåbär samt tupperware etc. men har aldrig känt att det var min grej direkt.
Doftljus gillar jag däremot så då ville jag följa med.
Har även lekt med lille Tulla hela dagen, gud vilken skönhet hon är alltså =) Hon ler med hela ansiktet och har börjat "prata" en massa...det går så fort!
Skulle byta blöja och sätta på henne kläder och jag kände direkt att detta var länge sen =o men det gick bra...aningen snopen såg hon ut att vara, varför gör du detta? =)
Roligt att träffa småttingar igen, mina är så stora nu, även fast de är mina bebisar så märker jag en enorm skillnad när man hanterar en liten bärfis =p
Isak skulle egentligen kommit och hämtat mig efter jobbet men Annas mamma skulle ändå in till kr-hamn så jag fick åka med henne - länge sen man pratade med henne så det var kul, väldigt trevlig kvinna.

Imorgon är det Torsdag, går veckorna något fort eller?
Bra är väl det iofs för då får jag hem knöttarna snart, nu längtar jag verkligen efter dom...längtar gör man väl hela tiden såsett men nu på sluttampen så börjar jag räkna ner dagarna till de kommer hem igen.

Känns lite småsnubbigt att sitta här ensam i mörkret framför datorn, har märkt av en konstig förändring i datarummet.
Jag har en känsla av att det står någon brevid mig på vänster sida varje gång jag sitter i datastolen, det hjälper inte att tända ljuset heller utan närvaron finns kvar - ni vet den värmen som infinner sig när man står å trängs i en lång kö.
Ibland  går synthen igång när jag har spelat och stängt av - precis som som någon vill höra mer...brukar lugna mig själv med att det är nog bara pappa som vill att jag skall fortsätta, han spelade synth och älskade det faktum att jag tog efter musikintresset.
Brukar då spela lite till ifall att =)
Jag tvivlar dock på att det skulle vara han som "står brevid mig" nu, han var lite som mig...höll gärna sitt personliga revir och trängdes inte.
Jag har väl förmodligen bara fått för mig att det är någon här så därför känner jag efter för mycket men när jag klart och tydligt känner hur min revirbubbla spricker så är jag ganska säker på att det står någon där och hänger - frågan är bara vem - osynlige mannen kanske?
Förmodligen inte många av "mina" läsare som tror på andevärlden men jag har mött den så jag är fullt medveten om den, försöker dock aldrig få någon som inte tror att börja tro - det måste man finna ut av själv.

Det blev ett långt inlägg, allt från ljuspartyn till andevärlden men det är mig i ett nötskal - spinner så lätt in på allt annat.


Läkarbesöket

Det gick "bra" hos läkaren, så bra det kan gå när man får ett sådant besked men mamma var redan inställd på det så hon tog det inte så hårt.
Det ser ganska bra ut men den förebyggande behandligen är rent ut sagt förjävlig - till att börja med lär hon vara sjukskriven i närmare ett år sammanlagt för alla sjukhusbesök.
Var egentligen inte meningen at jag skulle med från början men mamma tyckte jag kunde vara med eftersom hon inte har någon aning om vad alla medicinska termer egentligen betyder, när jag då ringer och frågar hur det ligger till så vet hon inte riktigt hur hon skall svara så jag åkte med och fick mina svar jag med.
Hon är vad de vet egentligen frisk nu efter operationen  men som sagt så måste det till förebyggande behandlingar för att inte skiten skall återkomma och de ser hon inte fram imot och det är förståeligt!
Hoppas bara hon orkar fullfölja allt nu vilket inte kommer bli lätt tyvärr men hon är stark!

Förutom mammas sjukhistoria känns livet ganska bra, jag eller vi rättare sagt har tagit ett beslut som i början kändes lite skrämmande men samtidigt bra...nu känns det inte lika skrämmande utan mest bra =)
Ska bli intressant att se vad som händer framöver om det blir slag i saken eller om den rinner ut i sanden men det tvivlar jag på då allt är "förberett" eller hur man nu skall säga.

Var nere en snabbis på öppna förskolan idag och hälsade på lillknött =) mammas pussgurka kom å mötte mig med ett stort leende och ett  Thomas tåg *ler*
Han var där med pappa och skulle möte en kompis på stan så han var så uppjagad över detta att han mer eller mindre bara sprang runt därinne.
Han hittade även ett par finskor som han bara måste prova, hur små de än är så han tryckte på sig dem och vandrade runt i dem - min son har en skofetisch!
Han älskar skor t.o.m. bobbos 45:or är intressanta =)
Kevin är i skolan och jag pratade med honom igår, han ahdde fortfarande inte lärt sig något nytt som han alltid säger men faktum är att han har lärt sig både att läsa och räkna...roliga som små liven - kommer inte ihåg vad de ätit till lunch ens engång =)
Nej nu skall jag göra något annat, vad vet jag inte...är så uttråkad så hälften vore nog men jag hittar väl något att fördriva tiden med - som vanligt.

Sjukhusbesök

Snart kommer mamma, usch då bär det av till karlstad lasarett - hoppas det går bra!
Har förövrigt fått ont i min armbåge igen, skitont kan jag tillägga utan att överdriva, kan knappt öppna  en dörr med den armen.
Börjar bli trött på denna ständiga värk, tror jag har reumatism men jag orkar inte gå till läkaren då det aldrig leder någon vart iallafall.
Var ju iväg med mina knän som jag fick höra att det var slatterknän men jag tror att eftersom jag har ledbesvär i resten av kroppen så har jag något skit i lederna.
Bara att stå ut!
Nej nu kommer mamma snart så jag får göra mig iordning.

Urk för tråkiga kvällar

Tog cykeln och åkte till mamma en sväng nu på kvällen, blev så jäkla uttråkad av att bara sitta här.
Innan dess städade jag sovrummet och bäddade rent så det ska bli riktigt skönt sen att gå å lägga sig nyduschad.
Skall med henne till sjukhuset i Karlstad imorgon, verkar som om läkarna anser att hon har goda chanser även fast det blir ytterligare behandling...hon kommer få det tufft en tid framöver nu =(
Läkarna räknar med ett halvår ungefär sen får vi se efter det men jag får veta mer imorgon så jag slipper spekulera mer i det.
Fy vad jag saknar ungarna nu och det är en hel vecka kvar tills de kommer hem men jag ringer till dem dagligen om inte flera ggr/dag så jag åtminstone ser att de har det gott.
Jag vet innerst inne att de har det jättebra, jag lider nog mer än vad de gör om man säger så men så är det att vara förälder =)
Tänkte ta en lång varm dusch innan outsiders, en massa nakna människor i närköpet haha...måste bara se "dårarna" ...är väl egentligen fel att kalla dem det då det är deras livsstil men jag skulle då inte kunna göra det.
All cred för deras självtillit!
Får bli en ost å korvtallrik till kvällen, mums! Synd bara att jag inte kan äta nachochipsen till då de ger lite mer sälta men jag klarar mig bra utan.

Förässten...Arn 2 sög purjo! Tyckte ettan var seg men tvåan var värre ändå blää men sällskapet var trevligt så det jämnade ut sig =)

Nej dags att bli ren.

Guud så söt

Har ni sett något så sött?


Tutbingon avklarad - 260kr fattigare

Ja så gick det med den bingon...mamma vann iallafall en femhundring så vi fick iallafall tuta :)
Nu väntar vi bara på att åka till filmstaden i karlstad för att se på Arn...blir nog bra.
Idag käkade jag en ost å skinksallad, det var gott unnade mig t.o.m lite godis till bingon men blev fort mätt på det...inte alls lika gott med godis längre så till bion får det bli popcorn som är så gott.
Nej nu skall jag göra lite nytta.

Söndag=huvudvärk och tutbingo

Att jag ens har något huvud kvar idag det förundrar mig =o
Nu sitter jag på bingosidan på nätet...gud snacka om att jag känner mig äldra än vad jag är för tillfället men jag mår väl som jag förtjänar efter en utekväll.
Idag skall vi som sagt på tutbingo och senare i kväll skall vi tydligen på bio i karlstad så denna dagens diet blir också messed up men jag har ändå gått ner trots att jag laddat lite väl mycket =D

Igår tog jag bort den, skrämmande...vill inte ens nämna vad det är för tanken skrämmer mig lite samtidigt som det känns bra.
Den har lixom varit med ganska länge om man säger så och det var lite av en dragkamp men nu är det väck!
Nej om man skulle försöka få i sig lite frukost.

Ut i kväll

Ikväll skall vi ut, förmodligen på varvet.
Har precis ätit en pizza som gav mig hjärtklappning å guud va jag älskar hjärtklappning...finns inget skönare *ironi*
Jag verkligen avskyr när det hoppar över slag å dolar å har sig men jag är gnska van men det var länge sedan sist så nu är det mest irriterande!!!!!!!!!!!!

Vann en jackpot på Bertil bingo igår på hela 1009 kr *wiie* den är snart borta igen då jag försöker ta storpotten på 111.000 men den är väl bara att se sig i skyarna efter antar jag.
Nej nu är det dags att gå.

Mötet

Mötet eller sittningen rättare sagr gick bra, det var intressant och jag skall skicka en ansökan så fort jag bara kan...sitter och klurar på referenser.
Vad träligt det är när man egentligen inga har, jag har ju jobbat inom kommunen men de har ju inte sett hur jag arbetar, de betalar ju bara ut min lön samt skriver arbetsgivarintyg och det kommer man ju inte långt med i referensväg.
Vet inte riktigt hur jag skall göra med den biten men de får väl ta vad jag har helt enkelt...kan ju inte trolla fram något tyvärr.
Det kändes bra igår men nu vet jag inte...själva arbetet tackar jag absolut inte nej till då det verkar stimulerande och kul men det verkade viktigt med referenserna så jag vette 17 om jag ens får komma på intervju.
Får jag inte det är det deras förlust anser jag men det är bara att vänta och se.

Håller på med kycklingfileerna nu, ser fram imot lördagen då jag kan frossa lite :) Guud så gott det skall bli med lite annat, kanske lite godis till och med =o
Sugen på att hitta på något på Lördag med...tänkte först på en kryssning men det var slutsålt så det skrek om det så skall vi göra något får det nog bli här i stan meen som jag alltid säger...det blir vad man gör det till.
Får väl se om jag får med mig Isak också...han är det inte riktigt lika mycket fart och fläkt i och skulle nog gärna bara ligga på sofflocket hela helgen och glo på film...vi är så olika där men vi älskar varann för det =)
Jag brukar känna att när barnen är borta så jäkla länge så känns det bra att komma ut lite...har ju inget jobb att gå till heller så jag förbrukar mina dagar innanför mina väggar och när jag får möjligheten att komma ut då tar jag den oftast.
Nej nu skall jag surfa lite på vikinglines hemsida och se om de fått in några avbokningar *hoppas*

Stöd barnen

Gå in på sidan och läs mer http://www.uppdragbarn.se - onekligen ett lätt sätt att hjälpa!



städning och tända ljus

Ja här har jag städat som en maniac och tänt doftljus...nu känns det som ett beboeligt hem igen.
Gud som det har sett ut här ett par dagar när jag rensat garderober och leksaker presis överallt men nu är jag klar med allt utom toaletterna, barnens rum och vårt rum som jag skall ta imorgon...faktiskt när jag ändå är i farten skall jag ta toaletterna med en gång så är jag klar med dem också.
Isak lär bli snopen när han kommer hem och inte snubblar över alla grejer i hallen...surprise älskling =p

Fick ett brev från Arbetsförmedlingen igår...blev lite halvskraj, tänkte jahapp...nu skall som ha mig att söka arbete i Uppsala igen men det var faktiskt en inbjudan som jag garanterat inte är ensam om!
Det skall tydligen öppnas en del affärer runtom här i stan och de söker ju folk till detta och jag har blivit inbjuden till något möte med de som har hand om detta...vi lär nog bli några stycken misstänker jag eftersom man inte är ensam arbetslös i stan så det skall bli intressant - kul att komma ut och göra något om inte annat!

Nej om man skulle ta tag i dassen så man blir klar med dem =)
Syns imorgon om någon av er skall dit.

YEEEES

Nu börjar det hända saker på vågen :) Inte mycket men tillräckligt för att sporra en att fortsätta!
Haha är du en hemnetknarkare? Läste om det på aftonbladets hemsida och jag verkar vara periodare =)
Vissa perioder är jag inne flera gånger om dagen och kollar för att sen skita i det under några veckor.

Såg även en annan artikel som bara rent av gör mig förbannad, man riktigt hör skräcken i rösten på barnen.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3329584.ab

Godermorgon eller förmiddag kanske

Jösses...snacka om att jag har sovit ut, vaknade 10.30.
Barnen åkte till pappa igår så vad annat kan man göra på morgonen än att sova?
Igen att cykla till skolan eller dagis, ingen att laga frukost till, ingen att morgonmysa framför nickolodeon med *snyft*
När man tänker så känns det ganska hemskt egentligen men barnen måste få träffa pappa också, jag får väl smyghälsa på dom inimellan.
Smällde nyss i mig äggröra och bacon...allvarligt trött på ägg nu, dessa proteiner BLÄÄÄÄÄ, kött är ju gott men det kan man inte gärna ha till frukost...eller?
Kanske ska prova det...frukost ala Gi - fläskotlett med grönsallad och sås...hadde nog spytt då tror jag om jag finge så kraftig mat på morgonen.
Svammel svammel...nu ska jag göra något nyttigare eller onyttigare :)

Tutbingo och strålande ideer

Vann inte ett skit, var knappt i närheten men fick med oss Anna och Johan så då var det värdt det =D
Satt och pratade med mamma i bilen på vägen hem...är så sugen på att strata eget talade jag om för henne men jag har ingen direkt jättebra ide´.
Inget av det jag vill starta har någon chans här i stan tror jag men mamma hadde en egen affärside´ som hon delade med sig av - hon vill att jag skall ta över den ide´n då hon ser sig för gammal.
Kan ju säga att jag verkligen tror på denna och allvarligt tänker kolla upp lite runtomkring - blir ju ensam i mitt slag om man säger så...hadde dock varit trevligare om man hadde varit två kanske men Isak får väl hjälpa till med alla bestyr runt i såfall.
Skall iallafall kolla upp lite och prata med dem på Ams så får vi se vad som händer...ganska säker på att detta skulle gå runt!
Nu skall jag surfa runt lite och kolla fakta :) Tror tillochmed att jag skall fira med en fet jäkla pizza idag!

Bye west!

Dopet

Lille tulla var så duktig när hon fick vatten i håret, hadde hon fått välja hadde hon nog badat för hon var med och plaskade i fonten =) Hon fick så många fina presenter bland annat en jättestor dalahäst som hon kan sitta på, jättesöt.
Precis när jag skulle ta kort vad tror ni händer? Joooda Renate var så clever och satte i fel batterier i kamerah*lvetet så den dog...inte ett ordentligt kort fick jag så det slutade med att Isak fick fota med mobilkameran...alltid något men skit säger jag bara.
Satt där och bet mig i tungan för att inte svära...jag svär egentligen ganska mycket men av någon konstig anledning brukar jag skärpa mig i kyrkan...som om någon skulle höra mig? Ja kanske gästerna da iofs men om det finns någon gubbe på molnet med vitt skägg som hade hört mig det tvivlar jag på.

Nu har jag precis smällt i mig en halv ost och skinksallad...vart så hungrig av att se alla frossa i alla goda kakor å tårtor därborta men jag var duktig...det blev bara två koppar kaffe för min del =)
Så när jag kom hem bestämde jag mig för att Lördagen faktiskt ÄR min syndardag eller laddardag som jag väljer att kalla det så nu skickade jag iväg gubbskrutten att köpa godis till kottarna och popdelight till mig.
Kommer väl ha dårligt samvete nu nör jag hållit mig så länge utan något men men...det är inget måste att gå ner i vikt, bara en önskan =p ett par kilon tar jag ju vid nästa magsjuka ;) Nej skämt å sido - magsjukan har jag haft typ 2ggr i mitt liv och den vill jag inte ha mer!
Vilket svammelinlägg, måste vara längtan efter delighten som gör att jag yrar.
Nej nu ska jag umgås med mina huliganer som spelar lite Wii...det är ju ändå lördag så idag får de sitta lite längre om de vill och är sams.

U stink!

Tänk vad illa maksrill i tomatsås luktar =o
Kevin har precis ätit och spillt och drällt som vanligt och det bara osar sur fisk...blääe
Colin har däremot varit mindre nyttig och käkat kalaspuffar på morgonen...utan att spilla!
Kevin har iofs alltid varit klumpig av sig eftersom han är så stor för sin ålder så han skäms nog lite för sitt spillande tror jag meeen...han har faktiskt blivit bättre på det med.
Jag har för övrigt skippat nutriletten och gått över på GI istället...orkade inte träna ngt speciellt på pulverdieten ju...var inte hungrig och hadde energi som aldrig förr men blev fort slut i benen när jag skulle upp på crosstrainern.

Idag skall vi på dop...lilla Wilma skall få vatten på sig :)
Stora tjejen blir ännu större.
Vi köpte ett halsband i silver med ett W med stenar i, hon kan förmodligen inte ha det än da men jag tror inte att så många föräldrar bryr sig om att sätta på en 6 månaders ett halsband heller så meningen från vår sida var att hon kunde ha det sen :)
Det roliga blir att ha barnen med sig i kyrkan...det svåra blir att undvika allt kffebröd efteråt! Jag har visserligen påfyllnadsdag idag av kolhydrater men känner ändå inte för att paja mönstret nu när jag kommit igån så jag håkker mig nog till mitt morotsmellanmål.
Ikväll blir det mys framför TV:n med musikmaskinen...det ser för roligt ut på reklamen när de springer på löpbandet och skriker...tror barnen kan tycka det är roligt också då det inte finns några bra barnprogram längre...de hoppar hellre över det och spelar en liten stund och jag förstår dem.
Nej nu är det dags att börja steka ägg och bacon...riktig amerikansk frukost men gott är det!

Rättelse 4:e dagen

Med pulverdiet å nu börjar det hända saker, har under dessa fyra dagar förlorat 3 cm i midjan och drygt 1kg.
Tycker lixom inte det händer så mycket på vågen men jag har ju som sagt inte så mycket som skall bort heller så man får väl vara glad att det inte går för fort...finns ju inga direkta genvägar.
Är inte hungrig längre iallafall, matsuget har försvunnit så denna berömda ketosen har jag definitivt hamnat i - med eller utan urinsticka.
Har precis lämnat Kevin på skolan och inväntar nu att få åka med Colin också, så dumt att Kevin börjar 08.10 och Colin 09.00...får ju vänta så länge imellan.
För tillfället sitter han och försöker dra sönder ett par spindelmannen solglasögon - enbart för att han inte får! Men det är min lillehuligan i ett nötskal och man får väl bara leva med trotsen helt enkelt.
Mitt munsår har förövrigt inte försämrats överhuvudtaget *wiii* så den miljonsalvan måtte fungera.
Nu vill lillen ha ytterligare en smörgås så jag får ge mig.


Ketos=metallsmak?!

Ja, jag har hamnat i Ketosfasen...känns bra för då händer det något iallafall.
Läste på nätet att man hamnat där när munnen smakar metall eller luktar aceton (mums)...munnen luktar inte aceton men den smakar metall.
Min fundering är ju bara...smakar den metall eftersom jag har två piercingar i munnen eller för att jag hamnat i ketosen?
Egentligen är det ju skitsamma så sett bara jag hamnat där =)
Har även fått ett förargligt munsår på läppskrället igen...andra gången i hela mitt liv men det är väl som läkaren sa att jag har stressrelaterat munsår - kommer när man är stressad eller förkyld osv. Roligt är det hur som haver inte!
Nu ska jag avnjuta en stor kopp grönt te samt min sista "måltid" för kvällen.

Snyggt va?, bilden är ungefär lika snygg som min läpp



I´m sick and tired

Gaah...jag funderar allvarligt på att börja läsa igen, är så rastlös nu så hälften vore nog!
Veckan ser ut som så:

07.55 cykla med bägge barnen till Kevins skola
08.05 cykla hem med Colin
08.45 cykla med colin till dagis
09.00 cykla hem

När jag kommer hem efter allt cyklande sätter jag mig här och kollar efter jobb som det finns så gott om...NOT!
Sedan plockar jag lite, städar å dolar och sätter mig här återigen för att uppdatera Ams.
När jag sedan tröttnat på denna burken flyttar jag raskt över till nästa burk - Tv skrället där den arbetslöses eviga plåga "days of our lives" står å gnolar.
Ja då har jag väl förbrukat förmiddagen.

11.50 cykla till dagis för att hämta Colin
12.00 cykla hem med honom igen eftersom det är så vackert uteväder menar jag
12.00-13.45 skulle jag vilja säga mysa med Colin men han har en trotsvecka så jag tar alla möjliga diskussioner istället.
13.45 cyklar jag med Colin till skolan för att hämta Kevin
14.00 jagar jag bägge barnen på varistt håll, Colin som inte vill åka hem och Kevin som drönar med påklädningen
14.10 kanske jag kan cykla hem med bägge barnen men det brukar dröja längre så skolgården är ett mecka för Colin att räsa runt på.

När vi väl kommer hem så skall det diskuteras i flera timmar varför de inte får sitta vid tv spelet hela kvällen och givetvis skall det protesteras ganska mycket också.
Detta är vår vecka - dag ut och dag in...tänk om man hadde ett arbete att gå till så barnen kunde få umgås längre med sina vänner på skola och dagis - de är ju lika rastlösa som jag.
Visserligen skall man väl inte klaga, när barnen är hoss pappa i två veckor har jag ingeting förutom hushållsarbete, arbetssökande och dumburkar att hållas med så hellre lite liv i luckan så sett men tänk vad skönt det vore med lite variation...både för mig och barnen!
Man kan inte klandra dem för att blir trotsiga och griniga heller när man mer eller mindre måste hålla sig inomhus hela dagarna p.g.a. skitväder och ja...det finns inget dårligt väder - bara dårliga kläder jag vet...men hur kul är det med pölregn hela dagarna?

Förövrigt är jag inne på 3:e dagen med pulverdiet nu, det går förvånansvärt bra, jag som brukar vara sugen på allt och ingenting men nu äter jag mina 5 påsar om dagen och någon morot då och då :)
Får se hur länge jag orkar hålla på med den, tänkte eventuellt köra två veckor och sedan skära ner men som sagt beror det på hur mycket jag går ner - har inte så mycket jag vill bli av med.
Nej nu ropar AMS på mig...de har kanske fått in något nytt jobb, typ bilmekaniker eller något.

Måndag

Och regn...ovanligt!
Roligt när man måste ha en hel klädesprocedur innan man cyklar med barnen till dagis och skola men det är väl bara att vänja sig, "vintern" kommer ju snart så =(
Helgen var jättetrevlig, var på fest hos Anna och Johan i Degerfors och sen åkte vi in till Karlskoga för att gå på puben.
Vi var väl i Karlskoga 30-40 minuter kanske innan vi åkte tillbaka till Degerfors då vakten därinne tyckte att en av våra kamrater hadde lite för mycket innanför så då åkte vi allihop.
Roligt hadde vi iallafall, det konstiga är bara att mer eller mindre alla blev dårliga på Söndagen utom jag =o
Jag brukar visserligen inte bli dårlig heller men jag var pigg som en mört medans de andra mådde piss och polade med toalettskålen.
Söndagseftermiddagen spenderade vi på tutbingo...kicki tyckte det gick så bra med barnen så hon tyckte vi kunde stanna kvar och vinna lite pengar - vi skulle dela vinsten meeen det blev ju tyvärr ingen...hadde vart så jäkla kul att komma hem med några tusen på fickan och bara lämna över hälften till henne - snopet?!

Ja idag började jag med pulverdieten igen...fattar inte riktigt vad jag håller på med, behöver ju egentligen inte banta men jag är ingen fanatiker så jag är inte orolig över att gå ner för mycket iallafall.
Är faktiskt inte så brutalt hungrig som jag trodde jag skulle vara heller, tar en morot inimellan mina påsar.
Har bestämt att jag skall dricka detta måndag till fredag och på lördagen får man äta det man känner för fast i normala mängder da.
Ska blir intressant och se om man förlorar någon vikt eller om man disiplinerar sig i onödan =)
För att få någon effekt måste jag väl köra detta i några veckor antar jag, resulterar väl i att när jag väl är klar så äter jag upp mig till det tiodubbla och MÅSTE banta istället =s
Nejda...lite självdisiplin har man väl förhoppningsvis.
 

Försenad inflyttningsfest

Skall till Degerfors idag på en ganska försenad inflyttningsfest hos Anna och Johan, skall bli kul...hari nte varit ute med Anna på närmare 2 år eller något.
Först skall vi vara hemma hos dem i huset och sedan bär det till Karlskoga - det var heller inte igår!
Svägerskan skall sova här med mina huliganer och det ser de fram imot, de tycker så mycket om henne så det vet jag kommer gå utmärkt.

Har hittat en låt på youtube (ovanligt?) som jag faktiskt gillar.
Från börjar var det typ idol Kazakstan (stavning) där en kille kommer in med något banjoliknande instrument och plonkar iväg...tyckte den blev jättebra när de mixade den.
Kanske lite fjortispop men blir sprallig av den :)


Oh my god!

Satt för mig själv igår kväll efter barnen hade lagt sig och surfade runt på youtube tillsammans med en kompis genom msn.
Sökte runt på bad karaoke och hittade tv klipp som fick tårarna att spruta...har inte skrattat så hårt på länge kan jag säga.
Är det rena skämtet att folk lägger ut detta eller tycker de själva att de är bra??
Hur som haver är det en grym uppiggare att kolla på, är du irriterad någon dag kan du sätta på detta för att bli på bättre humör om inget annat hjälper. Första klippet borde man verkligen se hela för det blir bara värre å värre.



Om öronen blöder gör inte denna saken bättre



Nu har jag bestämt mig!

På måndag börjar jag med pulverdiet!
Ser inte fram imot det men man måste vä försöka motivera sig lite kanske...det skall jag göra genom att äta what the heck jag vill tills dess...ingen jojobantning här inte ;)
Skämt å sido, då jag inte har så många kilon jag vill ner så behöver jag ju inte dricka skiten mer än ett par veckor eller något beroende på hur fort det går (om det går) så det kan vara värt att testa...det kostar ju lite men ser man det så så minskar ju samtidigt matkassan då det bara är barnen och eventuellt Isak som äter normalt.
Lite jobbigt att stå å laga mat åt alla när man inte får äta själv kanske men jag skall nog klara det.
Har läst på en hel del om dieter av olika slag och risken är ju väldigt stor att man går upp kilona igen så fort man slutar då man börjar äta som en häst igen bara för att man får men det får man väl försöka undvika i största möjligt mån.
Kanske dags att ta upp simningen igen då?! Har inte varit ett dugg motiverad i det sista men jag känner att i skrivande stund byggs den upp mer å mer :)

Från det ena till det femte så har jag börjat snoka runt lite på polisens hemsida, jag har ju länge tänkt på att utbilda mig till ordningsvakt, har hittat ett problem dock.
P.g.a. en olyckshändelse på en viss skitbåt i våras ligger det ett ärende hos Ålandspolisen som de aldrig blir klara med till vårt förtret.
Polisen här i stan trodde på oss när vi berättade vad som hände så jag hoppas att Ålandspolisen också gör det då det verkligen var en olyckshändelse som JAG till råga inte ens bevittnade - jag var där men såg inget...lite surt att sitta anklagad då men men...
Har nästan hoppats på en rättegång då jag tror att vi skulle vinna den med bravör, det finns lixom inga bevis eller ens tänkbara orsaker till varför "vi" skulle ha gjort detta med flit - helt sanslöst men det är tydligen inte första gången enligt kristinehamnspolisen.
Vi erkände ju att vi var på plats och att vi orsakade det men att det var en olycka, VI hämtade själva vakterna för sjutsingen! 
Till saken hör att det var ingen direkt fylla inblandad heller, visst några öl men ingen var överberusad och det visste vakterna mkt väl men så var de inga bra vakter heller.
Polisen i stan  berättade om en annan incident där en hel familj blev inslängda i en cell för något de inte ens hadde gjort så hon var inte förvånad över att detta hadde hänt oss, hon tyckte mest synd om oss som får utstå eftersom de är tvunga att ta hand om anmälningar.
Inte nog med att man fick tillbringa natten i en cell på ett av Sveriges "bästa" kryssningsfartyg - taxfreevarorna i hytten bara försvann och kom aldrig tillbaka - det var inte bara våra grejer heller om man säger så utan även våra hyttkamraters.
Har inte varit iväg sen dess och tänker aldrig välja den båten igen (nämner inga namn).
Ärendet verkar inte ha någon hög prioritet direkt då det har legat latent sedan april eller något, önskar bara de kunde få fart på skiten så man blev av med det.
Därav mitt dilemma, för att bli ordningsvakt skall man vara ostraffad - jag/vi kan faktiskt bli straffade för en olyckshändelse och då kan jag inte bli vakt - det fattas väl bara men jag tror inte att de kommer någonvart med ärendet - åklagaren har våra vitnesmål och bilder...han/hon kan bara inte hitta något skäl till att vi skulle göra något så absurt med flit.
Har aldrig varit straffad , har inte ens vält en blomkruka på stan som verkar vara en heltidssyssla för många ungdomar...skulle inte ens sno ett tuggummi från golvet i affärn så NEJ hörrni därborta på Åland - ta ert förnuft till fånga och förstör inte min vaktdröm!

Känslor...jag?

Usch jag gillar inte hösten...bara tanken på att det snart är vinter gör mig trött, hatar vintermörkret men det brukar ju bli lite bättre när (om) snön kommer men parantesen förklarar det mesta - vi får aldrig någon snö som ligger kvar!
Lite komiskt att man blivit så "känslig" med åren...har aldrig varit någon känslig människa direkt förutom gentemot barnen tack och lov...tänk vad hemskt att inte kunna visa känslor för sina barn.
Känslor har man väl givetvis men de basuneras inte ut till höger och vänster och så hoppas jag att det förblir då jag gärna sparar dem till de som förtjänar det.
Jag tror att det kan vara en skyddsmekanism just för att inte bli sårad men hur mycket man än skyddar sig så blir man någon gång sårad iallafall...det vet ju alla så varför har man fortfarande kvar mekanismen?
Skall man kanske sänka guarden och ta in några slag istället för att tillslut bli knockad? Bara en tanke...jag vet att jag aldrig kommer kunna göra det eftersom jag alltid har försvarsposition, förbereder mig alltid på det värsta även fast det visar sig bli jättebra...tanken finns lixom alltid där och därför kommer jag aldrig kunna lite på någon till 100%
Se bara när det gäller bilkörning...jag har inget körkort eftersom jag inte litar på mina medtrafikanter, speciellt inte efter jag fick mina barn...skulle aldrig kunna ha det på mitt samvete om det hände något när jag körde med dem i bilen även om det som hände inte vore mitt fel.
När jag sen läser igenom detta upptäcker jag att jag faktiskt visar en del känslor iallafall...fast på mitt sätt.

Nöjet ikväll blir att spela lite poker när barnen har lagt sig, får väl se hur länge man orkar vara vaken...Isak slutar 22 så får väl försöka tills dess iallafall.
Kevin har haft en klasskompis här idag, det vart stojigt med alla tre barnen men de skötte sig jättebra så det var ingen fara så sett men aningen tröttare blir man ju :)
Huvudsaken är att de har roligt den lilla stunden de ses utanför skolväggarna och det verkar de ju ha men de kunde kanske spela lite mindre TV spel när jag tänker efter.
VIlle gå till jvgsparken med dem men där bygger de ju om å grejar, inte så kul å springa runt där då direkt så det fick bli inomhus idag...de har aktiverats iallafall då de har spelat nintendo Wii sportspel så svetten sprutade.

Nej nu är det dags att koka risgrynsgröt till mina guldgossar, de har skoldag imorgon och det skall både duschas och ätas innan sängen.

Det blåser kallt

Je suis désolé
Tant pis
Je t'aime et tu me manques

Lata dagar med inslag av irritation

Länge sen man skrev nu igen men har haft ganska fullt upp.
Kevin har haft sitt badhuskalas nu och det vart jättelyckat verkligen! Kom jättemycket barn och de åt och lekte hela tiden :)
Tänkte lägga in lite bilder men glömde självklart kameran ( som vanligt ) men skulle få överskickat via mail någon dag av en annan mamma som lyckligtvis hadde med sin...det man inte har i huvudet...

Nu har jag äntligen barnen hemma och det känns bra, de känns till och med lugnare än vanligt vilket inte är helt fel.
Skönta tt ha dem hemma iallafall...de är mina friska fläktar när annat känns träl.
Är egentligen jävligt nere för tillfället - får väl se vad man kan göra åt den saken, tankarna flyger runt i skallen just nu iallafall....allmänt trött på vardagen om man säger så.
Alla har man sina perioder men denna gången känns det värre på något sätt, tänk vad vissa saker kan såra?! Speciellt när denna olustiga känsla händer om och om igen även fast den orsakar så mycket skit i min skalle. 
Jag är inte direkt lättsårad då jag har en tendens att skita i vad andra gör mer eller mindre men alla har vi dårliga dagar, de senaste har bara varit aningen sämre.

Utan ärlighet och tillit, ömhet och respekt kan ingen vänskap slå rot - där ingen vänskap kan slå rot kan heller ingen kärlek grundas, vi människor har en tendens att sätta oss i skiten när det gäller relationer till andra levande individer - när jag är nerstämd får det mig att tänka efter...undrar om jag är ensam om det?!
Men nu har jag barnen att lägga all energi på så då kanske man kan lägga skiten åt sidan och bara må med dem istället.

Kändes skönt att bara skriva av sig...men nu skall jag laga mat!  Magen skriker lika högt som rösten inombords.

"There´s always one reason
To feel not good enough
And its hard at the end of the day"


RSS 2.0