Happy New Year!

Ja så var det nyår igen, jösses vad tiden rinner iväg.
Har vart iväg och inhandlat raketer som vi skall smälla upp med barnen senm undrar hur många bruna byxor jag har att ta hand om inatt =O
Jag hatar raketer, alltid varit livrädd för dem men jag får väl offra mig för barnen, ta med mig ett paraply eller nåt.
Har börjat promenera på morgonen nu, igår blev det nästan 12000 steg under dagen/kvällen, idag lär det nog bli lite mindre...9-10000 kanske?!
Hahaaa...vågade väga mig tillslut, hadde faktiskt inte gått upp alls, snarare ner men nu skall inget onödigt extra läggas på heller =)
Nej nu skall jag mysa med tanken på all skit jag får proppa i mig ikväll =D

Gott nytt år på er!

Mellandagsrea

Idag åkte vi till Karlstad i hopp om att fynda på mellandagsrean, jomenvisst...1 par skor till mig själv var det enda vi hittade O_o
Var inne på Bergvik och snurrade men hittade ingenting i klädväg till barnen som jag hadde hoppats på så man får väl ge sig ut i affärerna här i stan och kolla *suck*
Var inne på IKEA och köpte en golvlampa till hallen, blir så himla mörkt på kvällarna och ingen mysfaktor med strålkastaren i taket tänd direkt.
Hoppas alla haft en bra jul, här har allt varit bra iallafall men det börjar bli långdraget för barnen, inte helt enkelt att hitta på saker med dem nu heller med tanke på helgerna men man gör sitt bästa.
Tänkte kolla om badhuset är öppet imorgon och eventuellt ta med dem dit...inte för att man är så sugen på att strosa runt i baddräkt just nu men vad gör man inte för de små liven?!

Känns som jag gått upp 10kg under julen...har inte ätit så jättemycket ändå men svullen som en julegris för det.
Har inte vågat ställa mig på vågen, tror inte jag gått upp särskilt även fast det känns så men vilken panik om det visar helt galet på vågen =O lär visserligen inte bli bättre på ett tag heller nu så det är väl bara att vänja sig vid svullnaden.
Har inte riktigt förstått denna viktpanik vi kvinnor har...jag har min familj...vad mer behöver man? Blir man lyckligare av att vara trådsmal?
Jag var trådsmal innan jag fick mina barn och skall jag vara ärlig så gillar jag mina former bättre nu än innan, några skavanker får man väl acceptera =)
Apropå familj satt jag och Isak och diskuterade eventuellt giftemål i vår - sommar någongång, känns verkligen rätt för båda så varför inte knyta säcken någongång.

Helgen har varit lugn, jag följde med Kicki på fest med jockegubbs och sedan följde jag med henne till varvet...satt där och pimplade isvatten och jösses va skönt det var att vakna utan någon hangover på morgonen efter!
Folk blev så snopa över att jag var nykter men jag har aldrig haft problem att gå ut nykter, kan bli lite småtjatigt med fulla människor men det överlever man.
Isak tyckte jag skulle följa med eftersom jag inte träffat jocke på så länge och det var riktigt trevligt =)
På varvet spelades det livemusik som vanligt och jag trodde ärligt talat att mina öron skulle falla av!
Var tvungen att fråga vakten om de verkligen spelade så här högt varje gång eller om jag blir totalt döv när jag dricker.
Enligt vakten spelade de tydligen extremt högt denna gång så då hadde jag inte helt fel ändå men det var jobbigt att lyssna på tillslut...fattar inte hur de kan jobba i det väsnet nyktra, de måtte ha bullerskador efter första arbetspasset.

Puss på er...nu ska jag göra annat.

Juletrött

*pust* jag sover och sover blir inge piggare...denna julen tar knäcken på mig!
Träffar folk på stan "men gud va trött du ser ut" nähä?
Nog om det.
Undrar hur folk hadde det ute igår, hadde velat gå ut egentligen men det fick jag skita i i år...hadde viktigare saker för mig och vid närmare eftertanke så hadde jag nog bara somnat innan jag skulle hem iallafall.
Har ni tänkt på vad jobbigt det blir att sitta nykter bland en massa förfriskade människor?

Tittade på "tomten är far till alla barnen" på julafton och det är inte föränns jag själv fått barn som jag inser vad hemsk den filmen egentligen är.
Innan jag fick barnen så tyckte jag bara filmen var hysteriskt rolig, det är den iofs fortfarande men nu såg jag verkligen vilket elände barnen firade jul i.
Nu förstår jag var tanterna menade utanför MAXI förra året när de ville man skulle skriva på en nykterhetslista för att ge barnen en vit jul, vi skrev aldrig på eftersom vi var ute förra juldagen och då ville vi inte skriva på något men det förstod dom...huvudsaken är ju att inte barnen är med i juldrickandet och det skulle ALDRIG mina barn få vara!!
Har aldrig förstått meningen med att supa till på julafton heller för den delen men här böev det iallafall en mycket vit jul!

Haha hur normala är vi på en skala da?
Igår på självaste juldagen bestämde vi oss för att vi suttit hemma länge nog så vi åkte till lek och buslandet i Örebro ^^ var nästan inge folk där men det passade oss perfekt för då höll vi lättare ordning på våra gryn.
Det var även öppet på julafton, undrar hur många besökare de hadde då O_o

Idag skall vi till Isaks bror i lundsberg och ge hans lille en julklapp, han får en polisbil med sirener och grejer...han är tydligen tokig i polisbilar =)
Vet inte hur länge vi blir där men jag hoppas en stund så barnen inte blir så rastlösa, tänk att barn kan inte bara sitta still och göra ingenting i 10 minuter ens...inte mina iallafall så här är det aktivitet hela dagarna.

Nej nu ska jag klä mig.

Long time no looksy

Jösses, snacka om att jag har legat i dvala?!
Har tänkt i flera dagar att kanske det är dags att skriva något men nejda...här väljer man julafton av alla dagar O_o
Barnen har nu ätit frukost, öppnat en julklapp - den de köpte själva till varandra samt satt i sig julstrumpan.
De har hunnit med mycket på morgonen :)
Man tycker att när det är julafton kanske de håller sams åtminstone men ICKE...här är det håll i gång hela tiden, känner inte att jag har någon energi till det för tillfället.
I dag skall vi åka och äta mat hos svägerskan som vanligt, gör inget annat än äter nu känns det som men är det jul så är det.
Barnen har så mycket julklappar under granen så de spricker av nyfikenhet snart, inte så knasigt kanske att de blir tokiga när de har så mycket roligt som ligger och stirrar på dem egentligen.

Jag och Isak har inte köpt något till varandra, brukar inte göra det utan lägger hellre lite extra på barnen...vi har trotsallt gått igenom detta klappande under hela vår uppväxt och anser inte att vi behöver det längre.
Vi fick tillsammans en jättefin julklapp *spännande*  återstår att se vad det är ;)

Nej nu ska jag medla mellan mina barn, hann vara borta några minuter innan de började käbbla.

GOD JUL!


Ajj va händer?

Har knappt sovit en blund inatt!
Vaknade av att min tummen höll på att trilla av bokstavligt talat...det brann i hela tummen, jag kunde inte röra den överhuvudtaget.
Funderar på om det kan ha varit en blodpropp i tummen?
Har haft en ytlig propp i ett finger en annan gång och då small det till och brann i hela fingret men det var på dagtid...fingret blev blått och svullet vilket det inte är nu.
Skit knasigt, vet inte om jag fastnat i sängen eller nåt, SUCK!
Nu har jag inte speceillt ont, den är lite stel känns det som...kanske lite kall också O_o
Kan inte riktigt släppa det, blir orolig när jag får såna hastiga grejer...tack o lov är det väldigt sällan farligt med ytliga proppar men ifall det var det börjar man ju fundera.

Slarviga bilister

Åkte till Karlstad igår eftermiddag för att handla och vad händer? Jo himlen öppnar sig med både regn och snö i minusgrader.
Vi tog det väldigt lugnt på vägen då vi faktiskt har ansvar för två små i bilen men tror ni andra bilister tar händsyn till varandra?
Detta är något som irriterar livet ur mig, har man verkligen såå bråttom att man riskerar sitt eget och andras liv för att komma fram någon sekund fortare?
Det handlar knappast om minuter när man ligger i en bilkö men ändå finns det dårar som kör om utan sikt bara för att lägga sig en bil framför O_o
Till och med lastbilarna kör som galningar...suck säger jag bara.
Jaja vi fick iallafall handlat och kom helskinnade hem efter vad som blev en ganska lång bilresa då vi fick köra så sakta...man såg nästan ingenting.

Inte mycket bättre väder idag nej...alldeles blöt å trälig bara för att lämna barnen på skola och dagis *URK*
Vadä r det med vädergudarna egentligen? Unnar de inte barnen lite snö?
Så jäkla träl att behöva förklara varje gång för Colin att nej tyvärr vännen...snön stannar inte, den regnar bort...snacka förvirrande för småttingarna som är pulkasugna.
Mig kvittar det totalt med den vita sörjan men för barnens skulld får det gärna fylla en backe iallafall!


På begäran

Här kommer två kort från vår inte fullt så gamla och gaggiga Gruffa, på översta bilden ömsar hon skinn så därför ser hon lite knasig ut men så goo =)




Kvinnan i mitt liv

Först kom HAN, mannen i mitt liv och med honom följde kvinnan...har nog aldrig blivit så fort förälskad.



Komiskt nog kallar jag henne Bäse...hon är ju en av mina många bebisar =)
Inte våran på bilden men vi har en likadan.

Föreläsning

Var på föreläsning på biblioteket idag och för den som missade den...ta chansen när ni får den nästa gång!
Hans-Gunnar Storm hette psykologen som föreläste och vilken klippa han verkar vara.
Han berättade på ett underhållande sätt samtidigt som man insåg allvaret i budskapet.
Jag tror jag fastnade lite extra då jag vet att han själv haft en trasig barndom, varit stark och vänt detta till en styrka - möjligheten att hjälpa andra vilsna barn.
Han berättade historier om missförstådda ungdomar och gud vad jag kände igen mig när han började prata om piercingar...mina piercingar är en del av min identitet, låter kanske sjukt men så är det.
Bara för att en människa har tryckt några extra hål i ansiktet innebär inte det att man är sämre på något sätt eller att man måste ha hamnat snett i livet.

Jag kan personligen säga att jag haft en ganska svår barndom men samtidigt kommer min styrka därifrån också, jag vet vad som är rätt och fel och handlar oftast därefter...många med mitt förflutna har inte haft samma tur.
Efter denna föreläsning har jag fått tillbaka tron på att psykologer faktiskt kan göra skillnad för en människa...en psykolog har alltid för mig varit en beläst person som "botat" sina bokexemplar och jag anser inte att man kan ställa diagnoser eller behandla varje enskild individ efter en och samma bok...för mig stämmer det bara inte.
Jag ratade allt vad psykologer innebar och de fick aldrig iväg mig heller och när jag tänker efter så har jag lyckats väldigt bra på egen hand.
Skönt att se en psykolog som faktiskt vet vad han pratar om, vad personen och inte patienten genomgår.
Jag tror att denna man har hjälpt väldigt många barn och säkerligen även vuxna i livet, tror även han är en av de få som hadde kunnat knäcka mitt skal när de ansåg att jag behövde det.

Har alltid varit sugen på att läsa till barn och ungdomspsykolog just för att jag själv haft det tufft och blev inte mindre sugen nu när jag hört honom prata,  inte går jag väl till KappAhl om jag har problem med bilen?
Kanske låter som en generalisering och till viss del är det väl det men det är min erfarenhet av psykologer och psykologilärare.

Gigi D´agostino

Här kommer ett litet klipp av den aboslut bästa trancelåten enligt mig. Det är nu man vill ha den 20 000kr synthen och leka med =D *joy*
Jag spelar den aningen för snabbt och den är inte helt klar än men jag är nöjd än sålänge.
Har lixom inte riktigt tid att göra låtarna helt klara när kottarna står och stampar brevid, de vill gärna vara med och spela men det fungerar inte så bra när man skall spela in kanalerna =/
Den är inspelad i 6 omgångar så det är några ljud att hålla reda på.
Skall spela in den pånytt men skulle ändå lyssna på den så då kan jag lika gärna lägga det här så kan jag jämföra resultatet sen :)



Och för den som inte hört det underbara originalet


En av mammas bebisar

Här ser ni en av mammas bebisar i sin fulla prakt...hon är bara för vacker! Inte alltför happy p.g.a blixten men hon går med på det iallafall :) Hon är nyduschad och skall få mat.




Snart kommer förässten ett nytt klipp från synthen som jag är jättenöjd med hittils - Gigi Dágostino - i´ll fly with you.
PS. Colin spydde ner sängen lördag natt till söndag, han åt för mycket godis på bion kraken men nu har han lärt sig en läxa - sluta ät när du är proppmätt!

RSS 2.0