Madagascar II

Ja idag tog vi med barnen på bio, gick bättre än förväntat faktiskt...trodde inte vi skulle kunna sitta genom hela filmen med Colin men förutom 3 toabesök och lite platsbyte så gick det jättebra.
Han har förövrigt ätit så mycket godis och popcprn så han höll på att kräkas på vägen hem O_o men det gick bra det med.
Filmen var väl sådär...väldigt vuxen kan man säga då det anspeglades en del på sex *knas* kändes aningen knepigt att sitta där med barnen men jag tror inte de förstod poängen om man säger så.
Jag och Isak bara tittade på varann och mimade..."va e detta?"
Biobesöket vart lyckat iallafall och nu har Colin vart på sin första bio :) han var nöjd för det mesta.

Nu skall jag återgå till mina sockerhöga barn som fortsätter äta även fast de är mätta.

Trevlig helg!

Netto + badhus

Idag har vi varit på invigningen av Netto...mycket folk så vi fick stå i kö för att komma in i affären och kö för att komma ut.
Vi hittade en hel del grejer faktiskt men inte så mycket mat som jag hadde hoppats på.
Efteråt åkte jag med barnen till badhuset på eftermiddagen så nu är jag helt paj i ryggen.
Isak förutsåg detta och hittade en bra massagegrej till mig på netto :)
Den ser lite halvsnuskig ut men den fungerar jätterbra.
Ett vibrerande ufo :)



Til deg pappa

Satt å så på youtube som vanlig å fann favorittsangen din.
Ville egentlig synge den på begravningen men tok meg ikke dit engang så denne er til deg pappa...håper du har det godt hvor du enn er.
Vi savner deg fryktelig allesammen, barnebarna vinker til deg da å da :)
Hils til onkel fra oss.



Såå gulligt!

Hittade ett gammalt klipp i telefonen jag var tvungen att filma...så sött även fast det knappt syns något.


Slut

Oh, idag har jag grovstädat vårt sovrum och vänt madrasser å grejer så nu är jag helt slut.
Allt står fortfarande huller om buller därinne så jag skall gå in och fixa iordning bingen när maten har lagt sig lite.
I morgon tänkte jag ta barnens rum ordentligt om inte ryggen säger stopp efter dagens bravader...inte nog med all städning så har jag väl tvätt också *suck*

Var till BVC med Colins små fossingar idag och hon tyckte vad jag misstänkte hela tiden...en kortisonkur.
Fötterna skall smörjas morgon och kväll i 10 dagar och om det inte blir bra så skall vi tillbaka.
Den knepiga saken han har under hälen visar sig vara en fotvårta O_o trodde faktiskt inte att det var det...tror fortfarande inte att det är det men jag avvaktar och ser...det ser inte ut som en vårta utan mer som förhårdnad.
Behandlingstiden på vårtor är grymt lång om man inte skall frysa bort dem och det kan jag inte innan han är mellan 6 -12 år (inte för att jag tror det är ngn fara) då de satt en åldersgräns på medlet.
Tänker INTE börja fräta bort den om han inte får ont av den da förståss utan om det går så väntar jag med den.

Nej om man skulle ta tag i bingen kanske.

Bye west!

En hund begraven...

eller något i den stilen.
Blir tokig snart...i höstas hadde vi invasion av blomflugor som vi fick bort relativt lätt men nu har vi fått husflugor istället.
Räknade imorse och i vårat sovrum hadde vi 11-12 stycken som satt i taket, gardinerna och väggarna *vidrigt*
De finns i stora badrummet, vårat rum och barnens rum så jag tror att de kommer från badrummet någonstans men vart???
Fläktsystemet kanske, kanske har något som dött däruppe fast jag tycker det borde lukta då vilket det inte gör...blir stöllig!
Har jagat runt med inseksspray nu när barnen är på dagis och skola och studsat runt med ett insektsracket, nu jävlar ska de bort om jag så skall riva huset!
Om de kunde hålla sig till ett av rummen vore det enklare men eftersom alla dessa tre rum ligger så nära varnadra så är det väl skördefest för dem att flyga runt.
Kul att gapa till barnen att hålla dörrarna stängda för att vi har flugor, låter som om vi aldrig städar här *URK*
Läste förövrigt på aticimex att det inte har med dårlig städning att göra då de övervintrar inomhus så man behöver inte känna sig träffad där men ändå...skitkul med fluginvasion.

Nej nu vill jag verkligen flytta, har sån jävla otur med alla kryp...på somrarna har man pälsängerbaggar, tvestjärtar (utomhus), gråsuggor you name it och på vintern har man pälsängerlarver och flugor.
När man precis tror man fått bukt med ängrarna så dimper det in ett hundratal flugor *myyyysigt* Någon som vill byta boende med oss?
Tänker inte bo kvar längre än nödvändigt av flera orsaker men detta är definitivt en av de största!

Nu till något annat lika otrevligt...måste till BVC med lillen idag.
Han har fått såna problem med sina fötter, de är så torra och fnösiga att han har sprickor under/på sidan tårna samt fått vad som ser ut som en liktorn eller något under hälen.
Har fösökt behandla själv med salvor och diverse medicinska plåster men får inte bukt med det ordentligt så får ge oss dit idag.
Försökte ringa imorse för att prata med henne men det var lika med 0 som allt annat inom sjukvården i dagens läge så då får man helt enkelt dra på sig paltorna och vandra dit istället - om inte berget kommer till Muhammmed...
Har ni hört uttrycket: en olycka kommer sällan ensam?
Det stämmer verkligen, när det börjar skita sig så fortsätter det alltid ett tag innan det vänder hur lindrigt eller illa det än är...skall bli intressant att se NÄR det vänder O_o

Surr,surr

Jag har kärat ner mig

Åhh jag har en nyfunnen kärlek!
Fick tipset av svägerskan att göra egen pizza och jag äter så jag nästan spricker varje gång *mindre bra*
Magen står rätt ut, med risk att någon tror jag är gravid (nämner inga namn :p) men jag ser faktiskt ut att vara i andra trimestern efter jag ätit den.
För den som läste mellan raderna så är jag alltså INTE gravid ;)

Idag var jag på öppna med lilla huliganen medans den store härjade av sig i skolan...Colin får åka pulka varje dag till och från Kevins skola så han är helnöjd, jag kommer få en dunderstjärt när denna vinter är över efter alla uppförsbackar =D
Ikväll skall jag vara tant tror jag...när barnen har lagt sig skall jag nog sätta in en hundring eller två på bingo och glo på...så jäkla träl när Isak jobbar kvällen men vi får åtminstone sova ihop och det är för mig huvudsaken.
Gillar inte att lägga mig i en stor tom säng *blä* men det kunde vara värre...han kunde ha jobbat borta flera veckor i sträck eller rent av inte haft något jobb så man skall inte klaga.

Nu sitter barnen och spelar lite som de brukar få göra efter maten...låter kanske knas men det är ett rätt bra sätt att få dem att samarbeta lite även fast det sällan funkar.
Min förhoppning är att de skall komma lite bättre överenns men det blir nog bättre när lillen kommer ur sin trots/kiss å bajsålder antar jag.
Nu hör jag att de börjar träta lite smått så det är väl bäst att jag sätter mig hos dem igen :)

Ha det gött!

Wiihooo...eller?

Jösses, kom hem från öppna nu och himlen bara öppnar sig med en massa kall sörja.
Visserligen skönt att få lite ljus men fy vad kallt och ovant det var.
Colin och de nadra barnen vart överlyckliga såklart och ville ut direkt så vi gick direkt :)
Colin och pappa fortsatte till Coop och jag drog mig hemåt.
Nu längtar jag bara efter att få åka pulka med barna, gud va kul...visserligen så åkte nog jag och Isak mer än barnen förra året.
De blir som små micchelingubbar (stavning?) däruppi backen och vågar knappt åka nerför.

Isak ringde förut och berättade läget om jobbet.
Nu söker de frivilliga som kan ta avsked med full lön i 6 månader...Hallå? Som marknaden ser ut nu så tvivlar jag på att någon bara slutar, eller?
Visserligen förlorar de ju inget på det såsett för A-kassan drar ju bara in ersättningen i två månader sen har man ju rött till full ersättning.
Jag skulle aldrig ha slutat iallafall, ett jobb är ett jobb och de växer inte på trän tyvärr.
De som skulle dra nytta av situationen är de som skall gå i pension...tänk att gå i förtidspension nu men full lön i ett halvår, kanonläge men har ingen aning om hur många blivande pensionärer det finns där.

Uhh, svepte i mig två koppar kaffe på öppna...de åker berg och dalbana nu kan jag tillägga, blev alldeles illamående *urk*
Nu sitter jag och "kurerar" mig med ett glas Pepsi max, pepsoholic som man är :)
Nu blir det käk!

"Scintillae parvae praebent incendia magna"

Ett nytt försök

Nu har jag filat ner näbben och klippt klorna på min gullesnutt, det gick så bra att jag inte ens behövde handduken...han satt helt still förutom när han ville vara med och gnaga på filen.
Som belöning för att han var så duktig fick han följa med in till datorn och titta på youtube, ja tro det eller ej men han älskar en speciell fågelvideo så varje gång man sätter på den så flyger han till huvudet för att titta :)
Han knatade omkring på tangentbordet *bajja inte nu tänkte jag* men det gjorde han inte, han höll istället på att plocka isär alla knappar så jag fick ta bort honom därifrån.
Efteråt satte han sig och sov i buren, tänk vilken pärs det är att fila näbb och klor?! Han blir helt utpumpad stackarn men nu är det klart.
Nu är det ett jäkla liv i buren hör jag :s Bella har fått fnatt som vanligt.
Hon är inte riktigt som hon skall tror jag den donnan, fattar inte riktigt vart hon skall lägga äggen om hon har några eftersom hon inte vågar gå in i holken...kookie hoppar in och väntar på henne men hon sitter och skriker i öppningen bara.
Jag som ville ha stora gojjor...tänk om Bella varit en Jako som skrek så inih*lvete...då hadde jag nog blivit vräkt så som hon skriker.
Nej nu ska jag göra mig iordning, skall möta Kacki vid busskuren.

Idag har kookie vart hos "tandläkaren"

Japp, idag vart jag trött på kookies långa näbb så jag lindade in honom i en handduk och började fila på näbben.
Han var lagomt glad men han tog det hela fint och han var så obeskrivligt söt där han låg inburrad i handduken och gnagade på filen :)
Lyckades inte fila tillräckligt tyvärr eftersom han absolut skulle vara med och gnaga vilket resulterade i att han blev jättetörstig så jag fick avbryta tillslut.
Passade på att gosa lite extra med honom, klia lite nacke och pussa huvudet...gud så go han är min lilla pippi!
Skulle egentligen ha klippt klorna på honom också men det får vänta till nästa gång så han får vänja sig lite med behandlingen, fåglar hatar att vara fasthållna så samtidigt som det var mysigt så tyckte jag lite synd om honom där han satt helt orubblig.
Trodde han skulle skrika och göra motstånd, bita mig osv men inget...han tog tag i fingrarna men han bet aldrig så det gjorde ont utan petade bara lite med näbben så han vet mkt väl att jag aldrig skulle skada honom - så jäkla smarta djur!
Känns skönt att ha det förtroendet hos min lille bebis :)
Nu sitter han å sover, han blev jättetrött kraken så han ska få sova ostört några timmar sen får jag se om jag försöker igen med resten av näbben samt klorna.
Bella får vara så länge då jag inte vill stressa henne eftersom jag misstänker att hon kan lägga ägg snart och dessutom kommer jag behöva skydd från öra till öra för den donnan är inte samarbetsvillig!!

Idag har Kevin skolfest, han skall vara kassör eftersom han inte ville vara med och spela i askungen *wonder why*
Inte riktigt hans grej att spela teater, han är lite lik mig där med schenskräcken tror jag.
Han skall iallafall ha med sig 50kr som han skall handla för på skolan - typ dricka och såna saker och så ville han köpa en leksak till Colin.
Han är så go, jag sa till honom att de 50kr är HANS, de skall han inte använda på någon annan än han själv men då fick jag en läxa i rättvisa för han köpte nämligen en leksak till Alexander (styvlillebror) förra året så därför ville han att Colin skulle ha detta året, sötnos!
När en 7åring säger så känns det som att man lyckats ganska bra med uppfostran hittils *stolt som en tupp*

Apropå rättvisa så finner jag det lite konstigt att från åk. 0-3 får de ha med sig 50kr medans de från åk 4-6 får ha med sig 60kr och stanna 1,5 timme längre på festen.
Alltså att de får stanna längre är väl försteligt men att de får ha 10kr mer med sig, jag tycker det är lite konstigt...bäddar inte det lite för att de stora skall reta de mindre?
Förmodligen är de större barnen stora nog att inte retas så det är nog inte problem men jag finner det ändå lite halvtokigt.

Tre saker ni (inte?) visste om mig:

* Jag spelar WOW (world of warcraft)
* Jag kan vara en riktig satmara när det behövs
* Jag har ett grön och ett brunt öga

Skitväder

Va det regnar da! Det riktigt öser ner, man inte gå utanför dörren ju.
Tur att Kevin är ledig idag så man slapp ge sig ut i detta.
Är lite sugen på att eventuellt gå ner till öppna för att träffa lillman men vet inte om de har öppet idag då det är studiedag på flera skolor verkar det som.
Kom just på att Kevins klasskompis kanske skulle ringa idag me, han var här igår efetrmiddag och lekte så han ville kanske komma hit idag med men vi får se vad som händer...kan säga så mycket att jag har inte dårligt samvete för att vi är inomhus idag iallafall!

Nu står boxerfantomen brevid mig här och läser :s snacka om att han blivit duktig...helt otroligt säger jag bara, för några månader sen hadde han ingen lust att lära sig ens och nu läser han.
Alla ni lärare - all cred till er att ni faktiskt lyckas lära barnen läsa och skriva, det är ingen lätt uppgift...speciellt om de inte ens vill från början.
Skrattade så igår, Kevin har ju en egen sida på skolans nätverk som han kan logga in på här hemma.
Där fick vi höra ett klipp när han läste (en av de första gångerna) både jag och Kevin skrattade så tårarna rann...han har så mkt konstiga ljud för sig när han läser =) så söt!

Paus

Ja, har haft en paus i bloggandet...är ju så jobbigt menar jag :p
Nära, har bara haft så ont i ryggen att jag försökt sitta så lite som möjligt vid datorn...nu är det något bättre (tack goode gud) så nu gör man ett försök igen.

Just nu sitter Kevin och spelar lite, Isak sitter och väntar på mig tror jag och lillman är hos pappsen, han har haft farmor på besök så han var jättenöjd :)
Han kommer hem på Söndag, skall bli skönt men jag träffar honom såpass ofta när han är hos pappa så egentligen går det ingen nöd på mig, bara jag som vill kramas på min trotsnisse.
Imorgon har Kevin studiedag så han är hemma hela dagen från skola och fritids, vi skall sova *skönt* imorse var han dötrött och jag fick nästan släpa upp både mig och honom ur sängarna.
Är så himla trött...det går lixom inte över =s

Var och fikade med jocke i Fredags,  fick höra att de skulle ut på kina på kvällen hela familjen..
- jasså? Va kul, det händer väl inte alltför ofta att ni samlas och äter middag
- Njaee det är mest för att jag fyller år
*tänka,tänka*
- redan? va e det för datum?
- det är den 14:e
- varför firar ni så tidigt? Du fyller ju inte förränns den 30:e ju
- Nej jag fyller idag

Hur kan man ta så fel på datum?
Skojade med honom om att jag får ringa den 30:e och gratta honom...för mig fyller han då *knas*
Var helt säker på att det var den 30:e och hadde mer eller mindre nedräkning så jag verkligen inte skulle missa att gratta honom...snacka om snopet?!
´Tror det kan bero på att han firade sin 30 års dag den 30:e November och därför har jag snöat in mig på det - illa illa.

Jaja jag är beviset på att minnet är bra men kort!

Ha det gött!

Medrespekt

Läste nyss ett inlägg i aftonbladet om att en gammal tant har fått böta 2000kr för att ha daskat till en 10 åring över baken med sin käpp.
Det har alltså startats en insamling för att hjälpa henne betala detta...jag tycker detta är helt sjukt!
Visst man skall ha respekt för äldre men de har inte alltid respekt för yngre och många av dem tror att de får göra vad f*n de vill för att ta sig fram.
Till råga på allt så har insamlingen lyckats så bra att hon har tillräckligt med pengar till boten och får dessutom behålla allt som blir kvar efteråt...med andra ord får hon en belöning för att ha daskat ungen?!

Det är inte bara straffbart att aga barn utan lönsamt... om man är gammal da förståss...*suck*  denna världen säger jag bara.
Nu skulle jag aldrig göra det men OM det skulle vara någon i min ålder som daskat till en 10 åring på baken så skulle man få mer än 2000 i böter - kanske t.o.m. fängelse...varför är det sån skillnad på människor?
Bara en tanke.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3753724.ab

Jobbig dag!

Borde egnetligen inte sitta här överhuvudtaget, borde bara ligga ner känner jag.
Haft så ont i ryggen dom senaste dagarna att jag tror jag kreverar...jag ser hur allt behöver städas men jag klarar det inte för tillfället, kan bara sitta kortare stunder sen får jag lägga mig ner igen *stön*
På morgonen är det en pärs att ta sig ur sängen, dels för att jag är trött då jag inte kan sova på nätterna och dels för att ryggen är så paj.
På kvällen är det en pärs att somna p.g.a. ryggen - snacka om ond cirkel.
Isak tjatar på mig att jag ska ringa denna tjommen som knäcker å masserar men jag hatar att gå till massörer och dylikt, inge kul allt att ligga där oc bli mörad som en köttbit...tror inte jag blir något bättre av det heller om jag skall vara ärlig.

Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och se hur skiten gror på golven, aningen överdrivet men så känns det =(

Ha det bättre!

Snygg häck(ning)=bebis

Haha, våra bebisar har börjat häcka!
Nu lär det inte dröja innan det bli ägg i holken =)
Cookie är så jäkla söt, först fattade han inte vad han skulle göra, han bestiger Bella och sen sitter han bara där på hennes rygg och ser dum ut men igår var det andra bullar...denna gången "konsumerade" han =D
Ska bli mysigt om det blir några äggisar att lyssna på...blir väl förmodligen några stycken isåfall så vi får väl lägga ut på blocket när de blir stora nog.

Pappa Cookie och mamma Bella


Denna krisen

Suck å stön för denna sk. krisen överallt nu.
Isak fick mail på jobbet igår om att hela concernen skulle ha ett flertal möten hela dagen idag och det rörde all personal.
Imorse nu ringde chefen kl.9.30 ungefär och då har isak jobbat natt t.o.m. så viktigt var det iallafall.
35 tjänster skall sållas bort i Sverige - 100 totalt i hela världen...mestadels tjänstemän verkar det som än så länge men ändå...jobbigt!
Nu är jag glad att jag inte fått någon tjänst där än för att sitta med en sådan oro är nog inge roligt...då är jag hellre arbetslös i väntan på något bra än att sitta löst tror jag.
Jag tror personligen inte detta kommer drabba varken Isak eller bobbo, för mig är det huvudsaken...att inte mina närmsta drabbas, vore väl konstigt annars?!

Vilket väder det har varit inatt, trodde taket skulle lyfta en sväng.
Har blåst så hårt inatt att Kevin kommit in och lagt sig på Isaks sida alldeles vettskrämd.
Blåser inte lika hårt nu men jävlar så kallt, fryser om öronen när jag går utanför dörren.
Jag har problem med att jag får ont i huvudet när det blåser...ligger lixom bakom öronen och värker på något sätt.

Nu är lilleman hos pappa, han började sakna pappa här i lördags så han blev glad när han fick syn på honom igår :)
Han började genast busa och skulle leka kurragömma...han gömmer sig alltid på samma plats så man får ha lite fantasi när man leker med honom.

Nej nu ska jag göra något annat nyttigt.
Ha de gött!

Småkul

Hittade genom ett forum en namngenerator som "räknar" ut vad barnets namn skall heta genom föräldrarnas namn.
Fick många goda skratt...bobbos barn skulle t.ex. heta Gloria elller Gunno =)
Lite småäckligt var det att när jag sökte på mina föräldrars namn skulle jag heta Jaquline =O - mitt nick överallt ju för tusan!!

Om jag ock Isak hadde barn skulle de hetat Anton eller Amira enligt generatorn, vad skulle era barn heta?

http://www.svenskanamn.se/namn/namngenerator

Blöt dag

Var på öppna med Colin efter dagis idag och kom fort underfund med att han lär inte vilja sitta hemma hela dagen sen så efter vi hämtat Kevin från skolan gick vi direkt till badhuset för lite stoj och bus.
Colin hittade väl en pappa där som han terroriserade hela tiden, vart faktiskt lite pinsamt tillslut då pappan ville leka med sin son och Colin bara avbröt hela tiden så jag fick hålla honom på avstånd =/
Pappan sa ju inget men det kändes så träligt så jag simmade bort med dom till andra halvan av bassängen.
Colin förstår ju inte riktigt det där med att kanske inte alla vill leka med honom tyvärr...han är ju så social av sig att han leker med alla mer eller mindre.

Nu står pannkakan i ugnen, man blir så hungrig av att vara på badhuset, det slår aldrig fel så alldeles strax skall familjen russin äta =)

Ha det gött!


Så gulligt

Supertrion, supertrion räddar dig
vår vän i nöd allt ordnar sig, vi e rätt små inte tuffa nej men vi kan hjälpas åt så blir allting OK...SUUUUPERTRION YEAH!
Vad funkar bäst?
Teamwork!

Blir alldeles till mig när jag hör detta på TV, de är så söta.
Colin brukar gå å sjunga detta och det låter så gulligt, han kan ju inte engelska självklart så det blir teammjölk istället för teamwork...första gången sjöng han filmjölk :D

Lite onödigt vetande men var bara tvungen.

En kyckling, en hamster och en sköldpadda räddar allt =)


Lugn dag

Har inte gjort många knop idag inte...Isak jobbar kvällen så den enda promenaden jag behövt göra idag var för att hämta Kevin i skolan när han slutade, resten skötte Isak med bilen :)
Kevin hadde med sig en kompis hem idag så vi var en liten stund i järnvägsparken innan vi gick hem...kunde inte vara där så länge eftersom kompisen skulle bli hämtad 16.30, var ju tvungna att hinna med middag å grejer innan dess.
Det blev kyckling med örtsås och pasta samt vitlöksbröd till...mumma va gott det blev.

Nu sitter mini och maxi och spelar lite Wii som de brukar få göra på kvällarna...träligt när de inte håller sams om gubbarna bara =/
Tror bildskärmen h¨ller på att ge sig från det ene till det tredje, det lixom flimrar i den, mindre trevligt att titta på men jag sitter ju inte här så mycket när barnen är vakna iallafall så jag lider inte överdrivet mycket av det.

Sista veckan med lillbubbs innan han åker till pappsen på Söndag...han har varit relativt lugn förra veckan och hoppas inte på någon större förändring under veckan - inte till det sämre iallafall!
Denna trotsålder kan reta en sten men det är väl bara att vänta ut den, någon gång måste ju även den ge sig.

Nej nu ska jag spåna efter vad vi skall ha för något smarrigt till kvällsmat *mums*
Ha det gott!

Genombrott

Ja detta är ett genombrott för min schenskräck =)
Lägger in en halvknepig version av nothing else matters som jag förinspelat på synthen...inte mitt bästa verk om man säger så men jag är halvnöjd med den än så länge iallafall.
Den är som sagt inte riktigt klar än men här är en bit av den iallafall.



Happy hallooween!


Visst blev min pumpa snygg?!


RSS 2.0