Regnar det?

Tänka sig att det faktiskt gör det...vilken överasskning va?!
"Sommaren e kort, det mesta regnar bort" - har aldrig förstått låten helt förutom denna sommaren, har nog aldrig varit med om så mycket regn i hela mitt liv under en så kort tid.

Usch, var på Coop en kortis igår och vad ser jag inte? Jooda de har redan packat upp vinteroverallerna *stön* Jag vill verklige inte ha vinter - jo...vinter med snö men det får vi ju aldrig, det slaskar ju bara jämt.
Nu börjar jag bli ganska uttråkad, kan fortfarande inte simma än...har fortfarande en lite skorpa kvar på gadden men den släpper när som helst och då kan jag äntligen få igång "träningen" igen - som det ser ut nu har jag bara slappat och käkat en massa skit...det funkar ju när inte barnen är hemma...usch jag saknar mina gossar men får iallafall träffa Kevin idag när vi skall på kvartsamtal.
Colin är ju fortfarande i Norge men han kommer hem på Fredag så han kan vara med på Kevins badhuskalas...tur att det finns telefon!
På Söndag kommer de ju hem igen så det är bara att bita ihop så länge men två veckor är en vecka för mycket.

Sitter och lyssnar på Westlifes gamla "when your looking like that" - den är ju skitbra!  Jag är verkligen inget boy/girlband fan men denna låten blir jag riktigt happy av! :D Tur att det finns musik att lägga öronen åt när man inte har varken jobb, sambo eller barn hemma.
Mina grannar tror nog jag har fått fnatt här uppe men det bjuder jag på!

Lyssna och njut - försök att inte sjunga med :p


Arbetsförmedlingen

Ja då har man nyss varit och lämnat in en arbetsansökan och rusade genast till arbetsförmedlingen för att avrapportera och visa att man inte ligger på latsidan minsann.
-Jättebra! Men du kan inte tänka dig att flytta till Uppsala?
- Öh....meen jag vill inte dra barnen ifrån deras pappa och jag vill definitivt inte flytta ifrån dem
- Nää men det går bussar
- jag kan väl inte sätta en 3,5 åring på en buss ifrån Uppsala? Och min sambo har jobb här, han kan inte flytta ifrån sitt jobb.
- Jaha har du sambo som jobbar, ja då blir det kanske svårt.

Pratade med en jättetrevlig dam men det är skrämmande vilka krav de har på sig, jag vet att de bara gör sitt jobb men det kan inte vara roligt för dem att behöva skicka människor till höger och vänster.
Har som sagt inga problem med personalen på Ams eftersom jag vet att de bara gör sitt jobb men det är inte kul att gå dit när man är rädd att bli avstängd för att man inte flyttar på sig.
Hadde jag varit singel och fri utan ansvar hadde jag flyttat för länge sedan men jag har två barn att ta hänsyn till, hon förstod iallafall vad jag menade tack o lov.

Det är väl bara att söka vidare på allt man ser och ta det man får om man får något, jag lär aldrig dra barnen från pappa och jag lär aldrig flytta ifrån dem...då får de hellre bara stänga av mig, inte för att jag tror de gör det men så känner jag iallafall.

30 års fest

Ja idag skall vi till Lungsund och fira Isaks svägerska som fyller 30...kommer bli storkalas med massor av folk så jag hoppas det blir riktigt bra.
Störande, jag tänkte skriva inlägget i förra men det gick åt skogen då den bara ville centrera all text så jag fick fint börja på ett nytt.

Idag hittade jag ett jobb att söka på, har skrivit klart ansökan och skall få in den på Måndag, skall bli intressant att se vad de tycker.
Har inga större förhoppningar då det säkerligen kommer vara flera hundra sökanden på en tjänst men då har jag iallafall försökt, man kan inte ligga på latsidan när det gäller jobbsökandet för då lär man aldríg få något!
Finns så dårligt med jobb att söka nu tycker jag, inget man är kvalificerad för, valde nog fel utbildningar verkar det som men jag ger inte upp.

Gadden har börjat släppa lite skorpa redan...det går undan med den måste jag säga, brukar inte släppa så fort men jag är glad ju fortare det går eftersom den ser så udda ut nu.

Konstigt vad olika åsikter människosläktet har alltså, visste ni att det faktiskt finns folk som anser att "skrikande bajsmaskiner" inte skall tillåtas på restaurang? Man skall alltså enligt dem inte få ha med sig sina barn när man är ute och äter.
Visste ni att dessa bajsmaskiner anses vara äckliga varelser som inte borde få födas?
Det roliga med det hela är att dessa (o)mogna individer som skriver detta själva har varit skrikande bajsmaskiner och att de inte fattar att världen faktiskt går under om man inte för människan vidare, är det verkligen möjligt att vara så egocentrerad och dum?
Jag fick detta ifrån en blogg jag läste där förvånansvärt många höll med om att barn var en enda plåga som inte borde få finnas typ, var då tvungen att kommentera med att "det är lika illa med alla överparfymerade omogna ungdomar som sitter och fnittrar bakom"

Visst är det bra med yttrandefrihet men en del människor borde verkligen passa sig lite för vad de skriver, speciellt när de är ganska kända i den sk. bloggvärlden...jag personligen tycker bara det är otroligt omoget men det kan finnas andra som tar åt sig väldigt mycket och då kan vad som helst hända har man ju sett.
Nej man skall nog akta sig för vad man skriver offentligt i dagens läge tror jag.

Den som spar han har...

Gud vad jag skrattade när jag såg svägerskans kajalpenna...kanske dags att köpa ny frågade jag efter jag sett den.



Notera att den är jämförd med en makaron!!!


Förslag önskas

Har surfat runt bra länge nu, är på jakt efter svarta sofföverdrag men hittar inga som lockar...funderar eventuellt på att sy egna men hur lätt är det?!
Tanken på att köpa nya soffor har slagit mig men samtidigt när man har småbarn känns det som att kasta pengarna i sjön...barn måste få vara barn och barn kladdar en hel del...även vuxna för den delen.
För tillfället är det tydligen rea på möbelöverdrag överallt så det finns lixom inga kvar i svart...de som finns kvar kostar ungefär lika mycket som att köpa ny soffa så då kan det ju kvitta...usch va svårt.
Funderar på att köpa sängöverkast och sy om men som sagt...tror mitt tålamod skulle ta slut ganska fort med flera meter tyg och fållar å allt...skulle det sen inte passa efter allt slit skulle jag nog bränna sofforna tror jag =/ Har helt enkelt inte tålamod med "döa ting" so jag kallar det.

Några förslag på hur man kan göra? Tar tacksamt imot.

In the ghetto

Måste flytta...det är livat jämt runtomking.
Själva kåken vi bor i är lugnet själv men jag vaknar närstan varje natt av något...härom natten var det inbrott i en bil utanför och han blev tagen på bar gärning så då vart det ett jävla liv och inatt hadde någon arabisk bönestund med högljudd sång kl 2 på natten.
Förra sommaren tände de eld på ett tält på gräsmattan och hadde brasa på kvällen...ganska komiskt men samtidigt ganska oroväckande.
Tänkte ut och gå imorse men när klockan ringde fick jag fint ställa om den, var för trött då jag inte fått min sömn på några nätter.

Nu är plasten borta från tatueringen, skönt! Det blev så varmt och klibbigt.
Den ser lite udda ut nu eftersom den är nygjord och smörjd men tog ett kort ändå.


Gadden klar

Japp då var den färdig, efter 3 timmar i studion så är jag äntligen gaddad :)
Tänkte visa bild på den här men jag får nog vänta för den får vila i plast tills i morgon då den geggar väldigt mycket.
Var inne på Charleys och beställde en sallad då blodet började rinna nerför armen ur en glipa så det känns inte lockande att lätta på plasten riktigt än.
Har aldrig varit med om att tatueringen blött så mycket men skuggorna rev väl upp en hel del "kött" på armen.
Nu ska jag hålla gubben med sällskap innan han åker till jobbet.

Fullspäckad morgon

  • Upp och äta
  • vandra till badhuset
  • simma en timme
  • vandra hem
  • äta
  • vandra till tattoon
  • gadda mig
  • vandra hem

Min cykel har ingen luft i bakdäcket så jag får fint gå överallt för tillfället...jag hatar att gå! De säger att morgonpromenader är så bra för viktminskning men jag har inte ens övervägt det än...det är ju så tråkigt :(
Skall jag vara ärlig har jag lagt maten lite på hyllan...jag äter inte goids och skräpmat och sånt men jag går inte slaviskt efter Gi tabellen längre heller, jag tröttnar så fort när jag inte märker resultat på vågen...huvudsaken borde väl vara att det syns på kroppen men jag är så fjantig med det där...
Idag får det bli en Allevobar till lunch...känns ju jättenyttigt men det skall det ju tydligen vara, frågan är hur länge man är mätt.
Nrj nu får jag börja packa iordning.


Skolstart

Ja i dag började Kevin 1:an, jösses va stor han blev med engång där han satt i skolbänken.
Alla barnen var alldeles till sig i trasorna men efter en timmes "lektion" var alla helt rastlösa...ingen av dom satt still och läraren beslöt sig för att det var dags för rast där det väntade en överasskning.
Kevin verkade tycka att bänken var det roligaste med hela skolan...han kunde inte låta locket vara stängt mer än ett par minuter innan han lyfte och kollade så pennfodralet och allt låg kvar.
Magistern försökte säga till några gånger att locket skall ligga nere så man kan ha saker på bordet men det dröjde inte länge innan det var glömt och vips så var det uppe igen :)
Tog några regniga kort utanför skolan när de fick glass, ville egentligen fota honom i bänken men fick tänka om nu när han blivit "stor", tänk va pinsamt om morsan ställer sig och fotar längst fram i klassen under lektion.
Tror egentligen inte Kevin hadde brytt sig men kände att det var lika bra för hans del att låta bli, barn kan vara så grymma så de skulle kunna retas för mindre.

I morgon smäller det för min del, äntligen skall bläcket fram :) Skall fota och lägga in efteråt när plasten åker av...har bara en fundering, kan jag simma i badhuset under läkningen? Tror man kan det...badningen gäller väl endast sjövatten om jag inte minns fel.

Här kommer lite kort på skolkillen:




       




Vinst igen!!

Vann ytterligare 500 kr på tutbingon idag, skitakul :)
Har precis ätit och nu är jag jättemätt som jag inte skall vara...fyyy på mig! Men någongång måste man få unna sig något.
Imorgon börjar Kevin i första klass...han är jättespänd inför sitt nya klassrum och allt...skal med honom och pappa dit imorgon bitti.

Nu börjar nedräkningen, på tisdag skall jag äntligen gadda mig igen...det kostar lite men oj vad jag skiter i det för tillfället, har stoppat undan till just detta så...på tisdag händer det äntligen :D

Gårdagen

Vi hamnade på varvet och det vart lyckat, inte mycket folk men va fasen gör väl det?! Det blir inte roligare än vad man gör det till...det värsta som finnas är väl ändå folk som sitter å gnäller över hur tråkigt det är, är det konstigt man har tråkigt när man bara sitter rätt upp å ner på ett å samma ställe och surar?
Gå upp å dansa eller nåt men då är man väl rädd för att "göra bort sig" istället - vad lönlöst!

Har inte vågat ställa mig på vågen idag...misstänker att det pekar uppåt igen efter alla goda öl igår, spendrupsen förässten var helt OK men om den verkligen innehåller mindre kolhydrater lär jag nog aldrig få svar på.
Idag är man en mupp som sitter och inväntar tutbingo :) Förra gången vann jag ju faktiskt men man känner sig typ 30 år äldre än vad man är när man sitter där i bilen.

Behöver inte oroa mig för någon barnvakt direkt, barnen skall till pappa idag för att stanna hela 2 veckor...usch, 2 veckor är länge men dom behöver träffa pappa med sen eftersom Colin har sin värsta trots någonsin just nu blir det skönt att vila öronen några dagar iallafall men sen börjar man sakna dem jättemycket.
Verkar som att många föräldrar känner sig dårliga när de säger att det skall bli skönt att vara barnledig...det gör inte jag, man är inte mer än mänsklig MEN när det börjar röra sig om flera veckor känns det självklart inte lika skönt.

Störtskön låt - mitt mål är att kunna spela denna på GH...




lika bra som denna killen :)




Skall mina två kronor extra löna sig?

Skall ut ikväll och har köpt en annan öl eftersom jag har börjat en ny livssstil *ler* Det blev Spendrups bright som tydligen skall vara någon lågkolhydratsöl men det tror jag så mycket jag vill på...är nog samma skiten i slutändan men två kronor kan det ju vara värt för att åtminstone tro att man är nyttigare :)

Någon som provat denna öl?


Godermorgon

Nu har jag mätt mina "valkar", skall bli intressant å se om några veckor hur det ser ut då...i morse stod inte vågen still längre heller :) Känns aningen fjäntigt då jag egentligen inte har några valkar att mäta men jag vill ner några kilon ändå.
Vägde 52 kg innan jag fick Kevin, väger inte så ruskigt mycket mer idag efter 2 barn men jag vill inte väga 52 kg igen, var alldeles för smal.
Får mig att tänka på dessa pro ana sidor igen...de mer eller mindre uppmanar flickor att sluta äta, förstår inte folk att det inte går vägen i slutändan? Tjejer runt 15 år vars drömvikt är 34 kg - sanslöst!

Nog om det. Undrar vad vi skall göra idag, förra lördagen åkte vi till lek och buslandet...kanske vi gör det igen då det är mycket populärt hos barnen men även oss då vi leker minst lika mycket :p
Kanske kan göra det till någon lördagstradition?! Kostar lite men det kan det vara värt för att glädja dom små trollen.

Idag är min syndardag *wiie* idag får jag äta vad jag vill med vissa modifikationer förståss, man får helt enkelt äta mindre av allt så går det vägen på lördagar med. Vad är egentligen "farligast" att äta? Godis eller chips? Det kanske går för detsamma...äsch jag väljer en påse godis att snaska på med barnen :)

Har ni ytterligare några tips på hur man förlorar ett par kilon är ni välkomna att kommentera...även fast jag redan har gått ner så tycker jag det går i snigelfart!



(Fortfarande inte jag på bilden)

Känner mig så duktig!


(inte mig på bilden är väl bäst att säga)



Nu har man simmat 3ggr/v i 2 veckor och visst märks det på kroppen! Då är bara min fråga...varför i hela friden står vågen still?
Antar att det är för att jag bygger muskler på samma gång men om jag ser att kroppen minskat, hur kan jag då ha byggt muskler?!
Aningen tvetydigt anser jag men det är väl bara att fortsätta å se hur det artar sig...man har ju ett mål.
Har börjat äta GI bröd...ganska gott om jag får säga det själv och med lite ägg på så blir det en riktig proteinchock för kroppen :)

Nu blir det lite gammal film, remember Twin peaks? Skall se filmen nu: Fire walk with me...ganska bra då man får lite info innan serien drar igång, den som sett serien vet nog att den är ganska rörig.
För den som inte sett varken serien eller filmen kan jag rekommendera bägge om man gillar lite psyka och kluriga grejer!

Hata replokaler

Åhh jag gnäller varje sommar över denna replokal som befinner sig någonstans brevid här...jag blir tokig.
Dövar knastret med lite låg musik nu när barnen äntligen är i säng...har varit en låång dag i dag, den längsta på länge får jag nog påstå.
Darling jobbar men skulle sluta tidigare idag *wiie* så nu sitter jag mer eller mindre bara och väntar på hans ankomst med en morot i mun.
Där kom han!

Mäktig låt:


Guud ge mig styrka!!!

Man älskar dom mer än livet självt men ibland är dom bílliga!!!!
Under tiden jag gjorde middag lyckades Colin hitta på bus som vanligt.
Jag tyckte det luktade så starkt...tvål eller nåt och letade runt men kunde inte se något.
En stund efter maten skulle jag och COlin leka kurragömma och efter många hittade gömställen hittar jag även källan till den alltför rena doften...Colin har hällt ut två fulla flaskor med duschcreme i deras legolåda!!!!!

Resultatet av detta i en dusch kan ni ju tänka er...



Skum i mängder



Och det slutgiltiga resultet, voila!



Legot är mer än rent! Samma gäller duschen!!





Jösses sikket väder

Här sitter man i regnet med två egna vildar samt en mindre vild klasskompis till Kevin :) Jag har parkerat dem framför Wii:et och Colin och jag tittar på barnprogram på youtube :D Just nu har han en paus...tack o lov!! Jag har hört samma låt säkert 14ggr nu, vad annat finns där att göra i regnet?

Här är det norska barnprogrammet Titten tei som Colin har tvärfastnat för:
Det roliga är att detta tittade jag på när jag var liten...programmet är från 1972 eller något, man var inte ens påtänkt



För den som inte vet hur skatan ser ut så kommer här lite bilder:










Uttråkad

Barnen har lagt sig och jag hamnade här.
Lyssnar på en helt underbar låt, det är mest det musikaliska som lockar eftersom jag själv spelar synth, är inte så överdrivet förtjust i Rap.
Låt nummer två därimot är helt underbar 80-tals rock, visst fanns det mer mening i låtarna på 80-talet? Texterna är humana och man kan nästan relatera till vad de sjunger.
Så länge det finns mening med texten så kan jag faktiskt lyssna på vad som helst nästan...är vad man kan kalla en allätare.






Lite kul är det att jag blivit så "duktig" på Guitar Hero 3 :p just denna låt är med där och den har helt enkelt fastat...som damen i kama sutra boken, har väl sett reklamen? haha skrattar så jag grinar när jag ser den, kul att det finns bra reklam med.

Badhuset

Idag tog jag med barnen till badhuset...själv!
Har inte vågat sen Kevin plumsade i när han var 4 drygt, tankspridd och glad som han alltid är sprang han rakt ut i vattnet utan "muskler" och hamnade under...det var bara för mig att ta med lille Colin på 6 månader och dyka efter...otäck händelse men han har kommit över vattenskräcken nu iallafall.
Är på badhuset varje dag känns det som...simmar 3 ggr/vecka sen har jag barnen med inimellan, ibland kan jag vara i vattnet 4-5ggr/vecka men de tycker det är roligt så varför inte...jag går inte skitig iallafall om man säger så!
Knepigt väder det är alltså, såg en blixt förut idag och blev själaglad...nu blir det åska skrek jag så det rungade i bilen men blev det någon? Näää den drog förbi som vanligt men regn...regn det får vi gott om minsann.

På tisdag skall jag iväg och gadda mig igen, skall bygga på den jag redan har så det skall bli intressant...längtar som en dåre, har velat sen 1 år tillbaka ungefär.
Lite blandade känslor inför Tisdagen då mamma åker in på operation, hoppas allt går bra och att det inte är för allvarligt.

Vad törstig man blir efter att ha badat, tycker jag dricker hela tiden men har fortfarande Sahara i mun...det riktigt dammar om en när man andas :p
Nej nu skall jag umgås med mina "huliganer" Colin blev tyst och då har han antingen somnat eller håller på med något han inte får...typ ritar på väggen eller slänger saker i toaletten, det sistnämnda är tydligen jättekul...han får aldrig nog av vatten.

Lite kort från sommarens bad kanske






Våra djur...eller vårat Zoo rättare sagt

Kookie och Bella




Leguanen (skräpigt terrarium på kortet)





Och lilla Ninis






Förässten...

Känner någon för att bli lite sentimental så kolla in denna urgulliga video...trodde knappt mina ögon!





Kanske dags för ett nytt inlägg?!

Jiiises va lat jag har blivit, har inte skrivit en rad på flera månader...att bloggen ens finns kvar *huh* Blev så snopen när jag loggade in här och fick se att någon hittat hit...kul! :)

Sommaren har vi tillbringat i Nordnorge och lite därtill...vi firade Kevins 7års dag på tusenfryd vilket är motsvarigheten av Liseberg...tog det på vägen hem från Nord.
Han hadde iallafall en helt underbar födelsedag...både han och Colin njöt varje sekund :)
Några veckor senare drog vi till Liseberg, inte mindre uppskattat det, barnen åkte verkligen upp pengarna för åkbandet...även vi vuxna haha...man måste ha kvar sina barnsliga sidor annars blir man bara gammal och grå.

Vi har även köpt en ny bil, den gamla var alldeles bedrövlig...gick som en klocka men fy för bövelsen hur den såg ut! Det fick bli en Volvo 855 turbo, en kombi kan jag tillägga och det känns helt underbart att ha plats med saker i "skuffen"

Jaa...sen har jag ju suttit och väntat på denna åska meeen jag har kommit underfund med att om man skall få någon här så får vi dränera vänern först eftersom den trycker bort allt som heter dunder och brak så jag har gett upp...faktiskt!

Lite kort från sommaren:






















RSS 2.0