Illamående vs. välmående

Å fy för f*n hur man kan må första tiden...hadde nästan glömt bort det!
Känns så konstigt hela grejen, med bägge pojkarna mådde jag bara illa på morgonen...ett glas vatten sedan kräkas sen var allt bra men nu...nu kommer det och går hela dagarna *piiuk*
Jag spyr inte denna gång iofs men inte kul att gå omkring illamående hela dagarna heller.
Sover som en stock gör jag med, förutom på nätterna då jag har fullt upp med att pinka och drömma konstigt.
Apropå sömn så har jag för min rygg lagt i en spånplatta under bäddmadrassen på min sida så nu sover jag som på ett golv...skönt men hårt.
Lite krångligt att nattkramas bara så det får man helt enkelt göra innan man lägger sig tillrätta =)

Kevin är hos pappa denna helgen, skönt för honom att komma bort lite nu när lillebror är så grinig mot honom hela tiden.
Colin tycker nog också det är skönt att få odelad uppmärkasamhet ibland så det fungerar alldeles perfekt med varannan helg tycker jag.
Nu sitter Isak med Colin och spelar StarWars lego på WII så colin är i extas därinne...jag tog tillfället i akt och satte mig i ett annat rum en liten stund för att bara vila öron och ögon, det behöver alla ibland.
Vi var till godislagret förut och köpte lördagsgodiset, ujj vi är några godisgrisar tror jag...168kr för oss tre varav en är 4 år =) Kan inte heller skylla på honom för hans gick väl kanske på max 30kr om ens det...Isak är boven i godisdramat faktiskt!
Sitter och fundilerar på vad man skulle göra iordning flr något gott till sen...är lite sugen på baconpajen jag gjorde sist...den blev såå god.
Tar sån tid att göra paj bara O_o har inte tålamod eller ork just nu att krångla till det känns det som.
Kom just på att det kanske är dags att anmäla sig hos mvc...har inte gjort det än men jag hinner nog under dessa förhoppningsvis 38-40 veckorna ;)

Nej nu ska jag se vad jag kan raska iordning sen, paj eller ej?

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av http://sandrah.blogg.se/

Fyra tv program jag brukar se:

Skitiga jobb
Plastikkirurgi flre och efter
Förlossningskliniken
Miami Inc

Fyra saker jag gjorde i går:
Var på öppna förskolan
Flyttstädade med en kompis
Åt på thairestaurangen
Umgicks med barn

Fyra saker jag längtar till:

Sommaren
Avslut på diverse trotsåldrar
Ett eventuellt jobb
Vecka 12 till att börja med

Fyra saker som står på min önskelista:
Att familjen får vara frisk
Ekonomiskt oberoende
Ett jobb
En bra framtid

Fyra saker jag avskyr:
Falska, omogna människor
Sjukdomar och olycksfall
Illemående
Lögner

Fyra saker jag tycker om att göra:
Mysa med min familj
Umgås med vänner
Träffa nytt folk
Sova för tillfället

Fyra saker jag åt i går:
Biff
Kyckling
Vegetariska vårullar
Ostbågar

Confession

Ja, jag tror de allra flesta vet redan att vi väntar barn igen så det är ingen ide att hålla inne med det längre känns det som.
Får hoppas det går bättre denna gång, hann inte få någon mens imellan missfallet och denna graviditet så  vi är inte helt hundra på hur långt gånget det är men runt vecka 8 ungefär verkar det som då illemåendet har infunnit sig =/
Lite nervös är jag eftersom illemåendet kommer oc går hela tiden, får nästan lite missed abortion panik men jag har ju trots allt varit gravid två gånger innan där symtomen har varierat från dag till dag...de har dock följt ungefär samma mönster *oro*
Nej man skall inte oroa sig, svårt men onödigt då det inte går att göra något så här tidigt iallafall.


Nu vet alla som vill veta =)

Sorg på Pomonagatan

Usch ja, ikväll dog vår älskade Gruffa ='( kommer sakna henne grymt mycket faktiskt.
En sådan personlighet får man leta länge efter.
Hon verkade somna in fredfullt men hon tömde kroppsvätskorna ur näsa och mun när vi lyfte på henne och det var mindre mysigt.
Hon blev dårlig för några dagar sedan och då visste vi vad som var på gång så det enda vi kunde göra var att göra det så bra som möjligt för henne med banan och långt varmt bad.
Hon är nu fryst och väntar på begravning.

Isak skall iväg och jobba natt egentligen men vet inte om han åker iväg...han har inte känt sig helt 100 de sista dagarna och sen kom detta ovanpå allt så han kanske stannar hemma några nätter (jag sörjer inte det om man säger så) men vi får väl se vad som händer.

Sov gott Gruffa!

Lite gamla filmer

Tänkte lägga ut två filmer som visar att min "lilla" vilde alltid varit lika vild =)
Här är han mellan 1,5-2 år gammal




Segt som sirap...

Usch ja...senaste dagarna har varit så sega, blää.
Trött som fasen och får slita mig upp på morgonen mer eller mindre men men...vintermörkret börjar ju äntligen ge med sig.
Idag var jag på öppna med lillman, han var jättenöjd över att träffa maggi å alla barnen, han målade även en gipsängel i blått, rosa och grönt , den blev såå originell och vacker! =)
Nu sitter jag bara här i min ensamhet och väntar på strutt som slutar 22.00.
Apropå honom så har de ändrat om på jobbet så han bara behöver jobba natt var 5:e vecka *jubel* men det är egentligen inge bra då det handlar om finanskrisskiten som vanligt.
Delade känslor ang. beslutet.

Nej nu har jag faktiskt ingenting att skriva om och dessutom blev jag akut sugen på en apelsin som ligger och ropar på diskbänken =)

Byebye

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av http://sandrah.blogg.se/

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? Blogg, familjeliv, AMS

2. Sjunger du hemma eller i duschen? Sjunger mest hela tiden men högst och ljudligast i duschen.

3. Kan du spela något instrument, vad? Keyboard/synth

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? Jättelite, inte ens varje dag

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Haha, har läst blondinbellas några gånger

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit?  Haha nej verkligen inte! De behöver komma ner på jorden allihop känns det som.

7. Alla samlar på något, vad samlar du på? Grejer som barnen gjort på daigs och i skolan, svämmar snart över.

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? Då är jag nog en tuffing faktiskt

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film?  Jim Carey är bra, Rodney Carrington m.m

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? Ja en av mina största passioner är ju hajar vilket inte är så jättevanligt bland kvinnor kan jag tro...annars har jag dille på att plocka död hud från fötter ;)  De måste vara rena dock då jag har fobi för äckliga fötter.

Skönt...jag stinker inte!

Nu har jag varit rökfri sedan Tisdagsmorgon och det känns faktiskt helt underbart om jag ska vara ärlig.
Jag kan erkänna att suget infinner sig ibland men när jag slagit bort det så går det jättebra och humöret har jag inte märkt någon direkt skillnad på heller :)
Länge sedan jag kände mig så fräsh faktiskt och då är jag totalt osminkad och inte helt nyduschad heller men det känns som om jag skulle vara det.
Skall nog ganska mycket till för att jag skall ramla tillbaka i träsket nu känns det som men man vet ju aldrig...ett litet mishap så kan man sitta där igen men det gäller att vara stark.
Isak har också hållit upp jättebra, med eller utan medicin vi är jätteduktiga! =D Vet inte hur han skulle reagerat utan medicinen men jag märker att jag skulle inte behöva den om jag fick äta den.
Tänk att man ramlar tillbaka två gånger när man märker hur skönt det är utan? Sjukt!
Låter som värsta moralpredikan men det är det inte, har suttit i röken själv så man vet hur det är...vet även hur det är att sluta men jag har som sagt ganska lätt för det tack o lov!

Besök kom det nu!

ÅH vad snurrigt allt blev nu

Jag som skulle sluta röka idag, hur dumt det än låter så glömde jag av gammal vana bort det så jag tog en cigarett när jag hade lämnat Kevin i skolan =O
Fy på mig men jag får sätta ett nytt stoppdatum imorgon da antar jag.
Jag vill ju sluta helt när jag väl slutar, om jag då tar en på morgonen så är inte det en rökfri dag ju...suck!
Allt är så snurrigt just nu, goda nyheter eller rent av gamla nyheter? Vem vet? Bara att vänta å se...gillar inte ovisshet men det lär väl märkas snart.

Idag fyller Bobbo år (GRATTIS) , skall ner å äta smörgåstårta sen, inte min favorit men denna har svägerskan gjort så då vet jag åtminstone vad som är i och vad som skall petas bort =D
Får även träffa lillbubbs idag, han kommer också för att smaska lite.
Kevin skall ha med sig en kompis från skolan idag så det lär bli fullt hus både där nere och här uppe misstänker jag, barnen springer imellan mig och Bobbo hela tiden känns det som men det blir väl lätt så när man bor i samma trappuppgång.

Har nog aldrig varit så knepigt klädd som idag tror jag!
Har mina mysbyxor *så sköönt* och en blå tunika av något slag som får mig att se jättestor ut...finklädd på överkroppen och sluggo på nederdelen *nice* men vem bryr sig framför en dataskärm?
Får väl dra på mig ett par jeans sen när det blir dags för tårta för jag vill inte visa mig i denna utstyrseln, inte kombinationen iallafall.
Jag har iallafall konstaterat att om det blir en bebis framöver så lär denna tröja passa länge in i graviditeten då den är fladdrig och allmänt stor.

Träningen går bättre och bättre, känns skönare i ryggen när jag varit iväg men jag ogillar att träna inför folk så jag hör egentligen inte hemma på ett gym...aldrig gillat det men något måste göras med ryggen så jag får stå ut.
Nej nu skall jag inte svamla mer, nu skall jag ta tag i resten av städningen som jag så fint påbörjade igår.

Duktigt!

Idag slutade Isak röka, han är så duktig!
Jag skall försöka sluta från i morgon, kommer nog gå jättebra...vet ju att det främjar vår hälsa och jag har ju trots allt gjort det två gånger förut.
Denna gången skall ingen av oss falla tillbaka iallafall.
Jag får dock inte äta några mediciner mot röksuget som Isak gör men jag vet att jag klarar det utan också så man får helt enkelt ta sig i kragen.

Igår var vi och firade Wilma som fyllde ett, gus va fort tiden går.
Lilla sessan har blivit så stor! Stor och så förbaskat vacker!

Nej nu skall jag göra annat.

*snyft* Vad hände med "våren"?

Hjälp var det första jag tänkte imorse, var visserligen glad för barnens skulld då Kevins klass är iväg och åker pulka nu men jag som hadde såna vårkänslor O_o
En sak är säker iallafall...jag tänker INTE cykla upp och träna idag, skippar nog den helt och hållet idag tror jag nu när jag varit iväg tre dagar i rad...måste ju vila någon gång.
Hadde jag varit barnlös tror jag banne mig jag hadde flyttat till varmare kontinent, jag tycker verkligen inte om detta väder...förutom när man kan åka pulka vilket är jättekul i och för sig =)
Aningen tvetydig gällande snöfrågan!

Vad händer i helgen da?
Igen aning faktiskt, idag vet jag att vi skall köra ungefär 100 lass till tippen...svägerskan skall flytta i slutet av månaden och skall slänga en jäkla massa, tro mig - vi skall passa på vi med!
I morgon blir det väl vanligt helgmys kan jag tänka mig...har ingenting annat planerat iallafall så.
Såå skönt med helgen nu, helvetesveckan är över!!!! Det har faktiskt gått otroligt smärtfritt ändå måste jag säga, fattar inte varför man blir så liten igen när natten kommer?

Pratade med T förut och han skulle eventuellt till lekverkstaden med lilleman, han har tydligen fastnat för det stället.
Roligt för honom att de har mer anpassat för större barn än öppna, det blir ju lite längre att vandra förståss men vad gör man inte för sina barn?

Neej nu har jag inte mage att sitta här mer, ska äta lite sen skall jag försöka få någonting gjort här!
Önskar någon kunde ge mig en spark i arslet nu så det händer lite här, trött på mig själv...all tid i världen men jag sitter ändå här?!
FY skäms Renate!

Mental förberedning

Japp, jag sitter här och förbereder mig mentalt på cykelturen i snön ändå ut till stensta *wiiie*
Träningen ser jag fram i mot men cykelturen i uppförsbacke men cm snö under vette17 om den lockar så mycket =/
Sa till Isak när han kom hem imorse att jag skulle skippa träningen idag och att han fick skjutsa upp mig med pengarna och kontouppgifterna sen men jag kan lika gärna göra det på morgonen så är jag klar med allt känner jag.
Sitter och tittar ut på eländet nu och känner att om jag överhuvudtaget skall komma iväg måste jag  göra det innan jag ändrar mig.
Skall ju till jysk med svägerskan idag också så jag har en del jag skall göra senare med...nej ta sig i kragen å åka, wish me luck så jag inte kommer hem i kroppsgips.

Hur är människor funtade egentligen?!

Var nere på AF idag och medans jag väntade på min tur passade jag på att läsa NKP.
Någon vet inte vad jag skall kalla det har alltså snott en kanin för att sedan slå ihjäl den och lägga den utanför Jacobsbergsskolan.
Jag och Kevin brukar alltid se kaninen när vi går till och från skolan och blev så snopna häromdagen när vi såg att buren var borta.
Stackars flicka som ägde kaninen, hur kan man göra något sådant? Är det ens möjligt för en normalt funtad människa att utföra ett sånt dåd?
Vi har försökt omplacera våran kanin och när jag såg detta fick jag sådan lust att ringa flickan och fråga om hon ville ha våran kanin men samtidigt känns det ganska fel då det aldrig kommer bli samma sak för henne.
Det var t.o.m. en bild i tidningen på det stackars djuret...fy för sådana människor säger jag bara.

Kevin har en kompis hemma idag så de har lekt en del och spelar lite nu, roligt för dom :)
Bara två nätter kvar nu från det ene till det tredje *pust* men det har gått relativt bra faktiskt...inte så jobbigt som jag trodde det skulle bli.
Nu vill jag bara ha vår/sommar och sen kan det stanna där för alltid så man slipper detta eviga mörker.
Imorgon skall jag iväg och träna igen, ska bli skönt...om jag inte har världes träningsvärk från idag da förståss =S
Nej jag märker själv hur rörigt detta inlägg böev så nu lägger jag ner!
Trevlig kväll!

CV samt Personligt brev

Uhh...den som säger att jag inte gjort något idag ljuger så det ryker iallafall =)
Dagen började med att jag gick med Kevin till skolan sen åkte jag iväg och tränade.
Efter träningen och allt åkte jag ner till AF igen för lite uppgifter om jobbet och sen gick jag i affärer och hittade lite kläder till både mig själv och barnen.
Sista timmarna här nu har jag suttit och knåpat på mitt CV och personliga brev som jag skall lämna imorgon tror jag eller om jag gör det redan idag, jag får se.
Blev ganska nöjd faktiskt så nu återstår det bara att se om de blir lika nöjda.
Jag har egentligen inga större förhoppningar på jobbet då jag tror konkurrensen blir enorm men då har jag iallafall gjort ett försök men givetvis hoppas jag att det skall falla dem i smaken :)
Nu skall detta förpackas och lämnas in och sedan är det bara att vänta, evig väntan.

Skall snart iväg att hämta Kevin, han slutar 14.00...tycker det är ganska lång skoldag för en 1:a men det är väl lika bra de vänjer sig...dagarna blir ju inte kortare precis.
Han skulle eventuellt ha med sig en kompis hem och jag som inte hunnit plocka något idag  >_<  jag hatar att ta in folk när jag anser att det är stökigt men enligt källor är det visst bara jag som ser det så det får la gå.

Nej nu skall jag vandra!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av: http://sandrah.blogg.se/ (tänka att jag aldrig lär mig länka här)
Plocka fram din kamera, fota tre saker som är signifikativt med dig som person, det kan vara allt från kroppsdelar till kroppsutsmyckning eller saker som du alltid har med dig.

Här är mina tre saker:

Min tatuering, blir lite knivigt att lämna den hemma =)




Min lypsyl är ett enormt måste, får panik om den inte är med och måste genast köpa ny så jag har ganska många!



Mobilen försöker jag alltid ha med mig då barnen är på dagis och skola, man vet aldrig om de behöver ha tag på en.



Samma visa denna gång med vidarebefordringen tyvärr.

Officiellt gymmedlem

Japp, jag har gått och blivit medlem på gym -stolt- var uppe och skrev papper idag så nu jäklar ska ryggen tränas så jag blir av med värken.
Enligt naprapaten får jag nog räkna med minst ett års träning innan jag blir bra, känns inte överdrivet lockande såsett men det var fina maskiner och mysiga lokaler så man får se det positiva med det hela.
Imorgon skall jag upp och göra mitt första pass, har ett program som de lagt åt mig så det skall bli kul...provade maskinerna idag och det kändes jättebra.

Gick förässten jättebra på AF, var som sagt beviljad en ny period och det känns skönt att slippa garantin som sagt.
Jag vill gärna ha ett arbete men vill inte att någon annan bestämmer över mig, har aldrig varit duktig på att "ta order" och här har man en myndighet som sitter och stressar på en hela tiden...kan nog vara jobbigt i längden misstänker jag.
A-Kassan kräver givetvis att man fortsätter söka jobb vilket jag inte tänkt sluta med, sökte faktiskt ett idag...har inte skickat in det än dock.
Denna ansökan har jag faktiskt lagt lite extra tid på eftersom det är ett jobb som verkligen lockar mig *hemlighetsstämplat*

Nu ska vi snart äta kvällsmat och invänta morgondagen...Isak jobbar natten vilket suger, efter några år borde man vara van tycker jag men icke!
Jag tycker fortfarande lika illa om nattveckan men jag försöker verkligen jobba mig igenom känslan och acceptera den.
Det värsta med den är att jag bara vill att veckan skall gå fort...alla veckor går ju således lika fort och vips så är man där igen =/
Vad tycker ni andra när sambon jobbar natt?

So freaking happy!

Yeees med ett illvrål!!!!
Fick besked ifårn A-Kassan att mitt arbetsvillkor är förlängt, kunde det bli bättre?
Jag ville verkligen inte in den garantin och nu slipper jag...än så länge iallafall.
Jag söker jobb så fort jag ser något men det finns så dårligt om dom nu så lätt är det inte!
Sökte faktiskt ett igår som jag tror är på transcom i Kga men det går igenom någon rekrytering tror jag isåfall...vill egentligen inte gå genom rekryteringar heller men vad gör man inte för ett jobb nuförtiden?
Skall ner till AF sen och ge den goda nyheten och plocka ur mig ur den garantin som de satte in mig i för säkerhetsskulld...de var omtänksamma på så sätt iallafall.
Tänk vad underbart det vore om det bara rasade ner ett jobb i knät på mig och viskade "ta mig"...hmm lär lite halvsnubbigt =/
Jaja nog om det.

Lördagen vart kanontrevlig!
Mycket trevligt folk och roliga aktiviteter, bland annat charader vilket jag och T slapp undan då vi hadde ett mycket bra samtal mellan alla skor och jackor...det behövdes verkligen!
Jag fick en uppgift tilldelad...jag skulle säga "vavavavavaaa" så fort jag blev tilltalad men jag glömde väl bort hela grejen så jag tror jag sa det två gånger på hela kvällen kanske =/
Skulle egentligen hjälpt Vera städa lokalen i Söndags men den tokan var uppe redan kl.09.00 och städade allt så det fanns inget kvar att städa vid den tiden vi hadde bestämt.
Vi var på mastis allihop mer eller mindre och det var jättetrevligt...gick dock hem redan 00.30 vilket inte är likt mig men jag fick något flipp och drog hemåt.
Ångrar inte en sekund att jag gick dit, så trevligt att träffa andra roliga människor.

Nu ska jag ta tvätten och sen skall jag bege mig till AF för ett trevligt samtal för engångs skulld...efter det blir det öppna för att träffa lilleman =)

RSS 2.0